Aankondiging vicevoorzitter

Aankondiging vicevoorzitter

We hebben opwindend nieuws te delen met jullie! Met de enorme groei die onze club de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, is het tijd om onze structuur verder te versterken. Daarom introduceren we de rol van vicevoorzitter binnen het bestuur van onze vereniging.

De noodzaak van een vicevoorzitter komt voort uit de bloeiende ontwikkeling van onze club. Met een aanzienlijke toename van het aantal leden en de groei van onze activiteiten, wordt het steeds belangrijker om ons beleid en onze besluitvorming te versterken. De vicevoorzitter zal een sleutelrol spelen in het ondersteunen van de voorzitter en medeverantwoordelijk zijn voor het totale beleid van onze bloeiende vereniging.

We zijn verheugd om Lottie Kuijt-Evers aan te kondigen als onze nieuwe vicevoorzitter. Met haar gedrevenheid, ervaring en passie voor basketbal brengt ze waardevolle inzichten en energie naar ons bestuursteam. Lottie heeft een achtergrond in de basketbalwereld en heeft haar betrokkenheid bij onze club al bewezen als lid en vrijwilliger.

Tijdens ons interview met Lottie hebben we haar beter leren kennen en haar visie gehoord voor onze club. Ze heeft doelstellingen en plannen gedeeld, waaronder het vergroten van de betrokkenheid van meiden en dames, het bevorderen van diversiteit en inclusie, en het versterken van de samenwerking binnen onze vereniging.

Met de benoeming van Lottie als vicevoorzitter zijn we ervan overtuigd dat we onze club verder kunnen laten groeien en ontwikkelen. Haar toewijding en enthousiasme zullen ons helpen om Basketbal Vereniging Alphia Tigers naar nieuwe hoogten te brengen.

Laten we Lottie verwelkomen in haar nieuwe rol en haar ondersteunen bij het realiseren van onze gezamenlijke doelen. Samen zullen we blijven werken aan het bevorderen van basketbalplezier voor iedereen en het versterken van onze positie binnen de gemeenschap van Alphen aan den Rijn.

Onder dit bericht kun je het hele interview teruglezen.

Met sportieve groet,

Remco Alsemgeest

Voorzitter, Basketbal Vereniging Alphia Tigers


 

Hi Lottie, kun je jezelf kort voorstellen en ons iets vertellen over je achtergrond in de basketbalwereld?

Op zesjarige leeftijd kwam ik voor het eerst in aanraking met basketbal. Mijn zus (die 9 jaar ouder is) begon toen met basketballen in Weert aangezien er in Nederweert, waar wij woonden, geen basketbalvereniging was. Algauw hing er in onze tuin een basket en was ook ik daar veel bezig met mijn minibasketbal. Omdat mijn zus niet de enige was die vanuit Nederweert naar Weert ging om te basketballen, besloot een aantal ouders, waaronder mijn moeder, in Nederweert een basketbalvereniging op te richten: Jumping Giants ’82. Mijn moeder is daar de eerste 10 jaar van de vereniging voorzitter geweest.

Zelf begon ik op 7-jarige leeftijd met handbal omdat er voor mijn leeftijdscategorie geen basketbalteam was. Wel nam ik deel aan Nike- en Converse clinics, die toen regelmatig gegeven werden door lokale eredivisie spelers om basketbal te promoten. De fundamentals heb ik daar geleerd, het spel op het basketbalveldje. Daarnaast hadden we een seizoenskaart bij BSW (nu BAL) in Weert, waar ik tot mijn studententijd geen thuiswedstrijd heb gemist.

Wat heeft je ertoe gebracht om betrokken te raken bij Basketbal Vereniging Alphia Tigers en waarom heb je gekozen voor de rol van vicevoorzitter?

Nadat onze twee oudste kinderen kozen voor handbal en volleybal, besloot Floor het voorbeeld van haar nicht Siri te volgen en te gaan basketballen. Als 7-jarige startte ze in de Vroonhoeve bij de U10 bij Menno en Luc. Een paar jaar later kwam Corona en stond alles stil. Ik miste de sociale contacten met collega’s, de gezelligheid op de tribune bij sportwedstrijden en had doordat er geen reistijd meer was veel tijd over. Tegelijkertijd zag ik hoeveel impact de lockdown had op (vooral) mijn oudste kinderen die toen 17 en 19 jaar waren. Ik besloot (in overleg met Remco) om zodra het kon een leuk toernooi te organiseren voor de jeugd. Zo ben ik samen met Natascha de activiteitencommissie ingerold.

Toen Remco mij vroeg om vicevoorzitter te worden, heb ik daar niet heel lang over nagedacht. Ik krijg veel energie van mijn vrijwilligerswerk binnen de vereniging en heb ook ideeën hoe we de vereniging verder kunnen ontwikkelen richting de toekomst. Daar denk ik graag over mee, dus deze rol past wel bij me.

Wat zijn je belangrijkste doelstellingen en plannen als vicevoorzitter van onze club?

Mijn belangrijkste doelstelling is dat er veel meer meiden en dames bij BVA komen basketballen. Tot en met de U14 kan er nog prima gemengd gespeeld worden, maar daarna worden de fysieke verschillen groter tussen jongens en meiden en het spel anders. Mijn doelstelling is dat we over een paar jaar als BVA met een meidenteam in de competitie meedoen. Zodat ook meiden vanaf een jaar of 14/15 in Alphen kunnen blijven genieten van onze fantastische sport. Daarnaast is mijn streven dat dit seizoen de groei bij de dames doorzet en dat we kunnen bouwen aan een damesrecreanten team.

Hoe wil je diversiteit en inclusie binnen onze club bevorderen?

De missie van onze vereniging is: Basketbalplezier voor iedereen. Een voorwaarde om samen te genieten van basketbal, is dat je jezelf kunt zijn en je je veilig voelt binnen je team en de vereniging. Daarom is het belangrijk dat mensen zich thuis voelen binnen de vereniging en iedereen kan zijn wie die is. Zodat iedereen die bij ons wilt basketballen, dat ook op een fijne manier kan doen.

Zo heb ik bijvoorbeeld een bijeenkomst georganiseerd voor trainers/coaches, bestuur en vrijwilligers over inclusiviteit in de sport in samenwerking met de John Blankensteinfoundation. Door het gesprek over inclusiviteit en een veilig sportklimaat met elkaar aan te gaan, kunnen we elkaar binnen de vereniging helpen met het creëren en behouden van een veilig sportklimaat. Het aanstellen van vertrouwenscontactpersonen en een VOG (verklaring omtrent gedrag) voor alle vrijwilligers, hoort hier ook bij.

Hoe zie je de rol van Basketbal Vereniging Alphia Tigers in onze gemeenschap en hoe wil je de belangen van de club vertegenwoordigen?

Er zijn grote gezondheidsverschillen in Nederland tussen mensen. Dit hangt vaak samen met de wijk waarin je woont. Preventie door middel van bewegen kan bijdragen aan het verkleinen van deze verschillen. Daarmee is het maatschappelijk belang van sport groot. Als kinderen op jonge leeftijd starten met sporten, blijven ze dat vaak ook op oudere leeftijd doen. Een Leukere sport dan basketbal is er niet. Je kunt het binnen de vereniging doen in teamverband, maar ook buiten op een veldje in de wijk, alleen of samen met anderen. Om je balvaardigheid te vergroten heb je niet eens een basket nodig, dat kan ook gewoon op straat door te dribbelen met een bal.  

Wat zijn volgens jou de belangrijkste uitdagingen waar onze club momenteel voor staat en hoe wil je daarmee omgaan?

De belangrijkste uitdaging waar de club voor staat is enerzijds de groei die we doormaken. Het is fantastisch dat steeds meer mensen lid worden van BVA. Het kader (de trainers, coaches) moet dan wel meegroeien, zodat we kwalitatief goede trainingen kunnen blijven geven. Anderzijds is daarbij de grootste uitdaging de ruimte die we nodig hebben voor al deze teams. De Arena (waar we in 2023-2024 volledig de beschikking over hebben) wordt na afloop van dat seizoen gesloopt ten behoeve van woningbouw. Dit betekent dat we teruggaan naar de Rijnstreekhal (die volgens mij al 15 jaar op de nominatie staat om gesloopt te worden). Ik weet dat sommige mensen binnen de vereniging nostalgische gevoelens hebben bij de Rijnstreekhal, maar persoonlijk vind ik de vloer, de akoestiek en de baskets verschrikkelijk. Samen met Remco wil ik met de gemeente in gesprek gaan, hoe we met onze vereniging en al het goede werk dat we doen voor de Alphense gemeenschap, kunnen blijven groeien. Daar hoort ook een sportaccomodatie bij waarbij de sportzalen voldoen aan de eisen die de NBB eraan stelt (zoals voldoende ruimte achter de baskets).

Op welke manier wil je de samenwerking tussen het bestuur, trainers, coaches en spelers versterken?

Er bestaan korte lijntjes tussen het bestuur, de commissies en de trainers/coaches. Als vereniging moeten we deze vrijwilligers koesteren. Vrijwilligers zijn het kapitaal van de vereniging, want zonder hen is er geen vereniging. De jaarlijkse vrijwilligersavond vind ik daarom heel belangrijk.

Welke ideeën heb je om de betrokkenheid en participatie van onze leden te vergroten?

De activiteitencommissie speelt hierin volgens mij een belangrijke rol. Door het organiseren van activiteiten zoals het oliebollentoernooi, ontmoeten we elkaar en komen leden uit verschillende teams met elkaar in contact. Dat is belangrijk voor de binding met de vereniging. Als mensen zich verbonden voelen, zijn ze vaak ook bereid om iets te doen. Niet iedereen hoeft een bestuurstaak op te pakken, maar het helpen bij de organisatie van bijvoorbeeld het Junis BVA basketbaltoernooi of ouders die helpen bij het Pietencircuit met Sinterklaas bij de U8/U10 zijn heel belangrijk.

Hoe zie je de toekomst van Basketbal Vereniging Alphia Tigers en welke rol wil je daarin spelen?

Ik zie de toekomst zonnig tegemoet. Als vereniging groeien we in ledenaantal en dat biedt ook financiële zekerheid. Daarmee hebben we ook de mogelijkheid om trainers/coaches en scheidsrechters op te leiden. Hierdoor worden trainingen beter en vergroot het spelplezier. (Jeugd)spelers kunnen zich ontwikkelen binnen onze vereniging, als bestuurslid, scheidsrechter of trainer/coach. Het is prachtig om daaraan bij te kunnen dragen. Mijn rol zie ik als facilitator daarvan. Het creëren van een omgeving waar iedereen kan groeien.

Sorry, comments are closed for this post.

Laatste Nieuws

Game Changer: Gemeente Alphen en ChristenUnie geven Alphia Tigers de wind in de zeilen!

Game Changer: Gemeente Alphen en ChristenUnie geven Alphia Tigers de wind in de zeilen!

Groot nieuws voor onze club is er te lezen op alphens.nl! Een hartelijke dank aan de ChristenUnie Fractie en onze gemeente Alphen aan den Rijn voor hun fantastische support en bijdrage aan het oplossen van ons capaciteitstekort. Dit is een grote zorg die van onze schouders wordt genomen, waardoor we ons volop kunnen voorbereiden op…

Bezorgdheid over toekomst sporthal neemt toe bij leden BVA.

Bezorgdheid over toekomst sporthal neemt toe bij leden BVA.

We begrijpen dat er toenemende bezorgdheid is over de stand van zaken met betrekking tot onze sporthal, en we willen graag de huidige situatie met jullie delen. We zijn ons bewust van jullie vragen en onzekerheden, en we willen benadrukken dat we hier actief mee bezig zijn. Momenteel zijn we in voortdurend overleg met de…

Word een sleutelspeler in ons team! Sluit je aan bij de Kadertaken Commissie voor het volgende seizoen 2024-2025!

Word een sleutelspeler in ons team! Sluit je aan bij de Kadertaken Commissie voor het volgende seizoen 2024-2025!

Bij BV Alphia Tigers draait alles om teamwork, en dat geldt niet alleen op het veld! We zijn op zoek naar enthousiaste leden die willen deelnemen aan onze Kadertaken Commissie voor het aankomende seizoen. Beheer de puzzel: Als lid van de Kadertaken Commissie, ben jij degene die de scheidsrechters en tafelaars inplant voor onze wedstrijden….

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
6 days ago
BVA Tigers

NK, Nieuwkoops Kampioenschap of Nederlands Kampioenschap…. Het is een klein detail. Groot detail is de beker is in Alphen 💪 ... Bekijk meerZie minder

NK, Nieuwkoops Kampioenschap of Nederlands Kampioenschap…. Het is een klein detail. Groot detail is de beker is in Alphen 💪Image attachment
6 days ago
BVA Tigers

🌟🏀 Einde van een tijdperk! 🏀🌟 Bekijk deze prachtige laatste teamfoto van U16-1, waar veel spelers al jarenlang samen zijn geweest voordat ze hun vleugels uitslaan naar landelijke en eredivisieclubs buiten Alphen. Ook coach Vincent & Natascha gaan komend jaar een andere invulling geven aan hun basketbalcarrière. 🏆🔥 Wat een prachtige periode vol plezier en groei! 🌟🎉 Bedankt voor alle geweldige herinneringen en leermomenten! 🙌 #BasketbalFamilie #EindeVanEenTijdperk 🌟🏀 ... Bekijk meerZie minder

🌟🏀 Einde van een tijdperk! 🏀🌟 Bekijk deze prachtige laatste teamfoto van U16-1, waar veel spelers al jarenlang samen zijn geweest voordat ze hun vleugels uitslaan naar landelijke en eredivisieclubs buiten Alphen. Ook coach Vincent & Natascha gaan komend jaar een andere invulling geven aan hun basketbalcarrière. 🏆🔥 Wat een prachtige periode vol plezier en groei! 🌟🎉 Bedankt voor alle geweldige herinneringen en leermomenten! 🙌 #BasketbalFamilie #EindeVanEenTijdperk 🌟🏀
6 days ago
BVA Tigers

🌟🏀 WINNAARS ALERT! 🏀🌟 Wat een EPISCHE zaterdag vol overwinningen voor onze teams! 🎉🔥 U16-2 laat zien wat doorzettingsvermogen is en wint na OVERTIME met 62-59 tegen SVO! 💪🏽🏆 Ook U12-2 sluit het seizoen af met een knallende overwinning en eindigt als TWEEDE met 6 overwinningen en slechts 3 verliezen! 🌟👏 U16-3 voegt zich bij de overwinnaars en pakt de 4e plek in de competitie! 🏀🔥 En laten we U18-1 niet vergeten, ze triomferen ook in een zenuwslopende wedstrijd en eindigen op een GLORIEUZE derde plaats in de poule! 🥉🌟 Proficiat aan al onze teams voor hun ONGELOOFLIJKE prestaties! 🎉🏀💥 #winnaars #Triomf #basketbalfamilie 🌟🔥👏 ... Bekijk meerZie minder

🌟🏀 WINNAARS ALERT! 🏀🌟 Wat een EPISCHE zaterdag vol overwinningen voor onze teams! 🎉🔥 U16-2 laat zien wat doorzettingsvermogen is en wint na OVERTIME met 62-59 tegen SVO! 💪🏽🏆 Ook U12-2 sluit het seizoen af met een knallende overwinning en eindigt als TWEEDE met 6 overwinningen en slechts 3 verliezen! 🌟👏 U16-3 voegt zich bij de overwinnaars en pakt de 4e plek in de competitie! 🏀🔥 En laten we U18-1 niet vergeten, ze triomferen ook in een zenuwslopende wedstrijd en eindigen op een GLORIEUZE derde plaats in de poule! 🥉🌟 Proficiat aan al onze teams voor hun ONGELOOFLIJKE prestaties! 🎉🏀💥 #Winnaars #Triomf #BasketbalFamilie 🌟🔥👏Image attachmentImage attachment+1Image attachment
6 days ago
BVA Tigers

🏀🔥 ONGESLAGEN KAMPIOENEN ALERT! 🔥🏀 U14-1 blijft SCHITTEREN en verovert de titel van ONGESLAGEN KAMPIOEN in stijl! 🏆💥 Met een ongeëvenaarde toewijding en vastberadenheid hebben ze hun tegenstanders overtroffen! 🌟🥇🎉 Proficiat, U14-1! Jullie hebben bewezen dat jullie tot de absolute top behoren! 🌟🏀💥 Laten we samen deze prestatie vieren en de overwinning groots maken! 🎉🏆🔥 #undefeated #kampioenen #U14-1 #Triomf #BVA 🏀🌟🔥 ... Bekijk meerZie minder

🏀🔥 ONGESLAGEN KAMPIOENEN ALERT! 🔥🏀 U14-1 blijft SCHITTEREN en verovert de titel van ONGESLAGEN KAMPIOEN in stijl! 🏆💥 Met een ongeëvenaarde toewijding en vastberadenheid hebben ze hun tegenstanders overtroffen! 🌟🥇🎉 Proficiat, U14-1! Jullie hebben bewezen dat jullie tot de absolute top behoren! 🌟🏀💥 Laten we samen deze prestatie vieren en de overwinning groots maken! 🎉🏆🔥 #Undefeated #Kampioenen #U14-1 #Triomf #BVA 🏀🌟🔥Image attachment

3 ReactiesComment on Facebook

Wat een team!!!

Zeer goed gedaan jongens en meiden. 🥇💪🏻

Toppers!!

View more comments

Meer laden

Volg de actie op het veld via insta!