Talenten stromen door naar Landelijke competities!

Talenten stromen door naar Landelijke competities!

Prachtig nieuws voor twee van onze jonge talenten. Hugo Rensink (U18) en Floor Kuijt (U14) zijn geselecteerd door BS Leiden om voor hun teams te spelen, die uit komen op het landelijk niveau. Zowel Hugo en Floor spelen hun hele jeugd al bij de Tigers, wij zijn er dan ook erg trots op dat zij deze stap komend seizoen kunnen maken.

BS Leiden is bij velen beter bekend als ZZ Leiden. De Eredivisie teams van BS Leiden spelen namelijk onder de sponsornaam Zorg en Zekerheid Leiden. ZZ Leiden is niet alleen een van de best presterende clubs uit de nabije regio ook op het landelijk niveau doen ze het heel goed. Sinds de oprichting in 2006 zijn ze 4x landskampioen geworden, 3x bekerwinnar en 3x winnaar van de supercup.

Bij BVA kennen we Hugo en Floor als twee ongelooflijk fanatieke en ambiteuze basketballers.
Hugo kennen we als iemand die altijd iedereen groot, klein, jong en oud uitdaagt om even een potje 1:1 te spelen. Maar ook tijdens de wedstrijden zocht hij altijd de beste speler op van de tegenstander om een soort “eigen” competitie te spelen.
Floor heeft, toen ze als jong meisje bij U10 speelde, altijd een uitgesproken visie gehad op haar basketbal toekomst. “Ik ga keihard werken om het Nederlands team team te halen, om vervolgens de overstap de maken naar de WNBA”. Het hoogst mogelijke haalbare niveau in Dames basketbal. Vandaar dat zij ook vorig jaar bewust gekozen heeft voor een middelbare school in Leiden die het schoolwerk combineert met heeeeeel veel basketbal.

Hugo zal definitief de overstap maken naar BS Leiden, Floor blijft ook nog lid van BV Alphia onder een dubbele licentie. Daarnaast zal Floor samen met haar moeder Lottie training blijven geven aan onze jongste leden van U10. Hopelijk kan zij alles wat ze leert bij Leiden ook overdragen aan deze jonge Tigers.

We wensen Hugo en Floor heel veel succes de komende jaren!

Sorry, comments are closed for this post.

Laatste Nieuws

Joshua maakt debuut op landelijk niveau, en hoe!

Joshua maakt debuut op landelijk niveau, en hoe!

Ook Joshua heeft begin dit seizoen de overstap gemaakt naar het landelijke niveau. Hiermee is hij de derde jeugdspeler die in korte tijd een mooie stap maakt. Joshua maakt de stap naar de Bouncers waar hij verder intensief begeleid zal worden in zijn ontwikkeling. Kort voordat we überhaupt nog van Corona hadden gehoord kwam Joshua…

Lid worden kan nu vanaf 6 jaar.

Lid worden kan nu vanaf 6 jaar.

Onze sport is populairder dan ooit! Steeds vaker krijgen we de vraag van ouders van kinderen in de leeftijdscatagorie 6-7 jaar (groep 3 / Klas 1) of hun kinderen al van start kunnen gaan met basketbal. En om te voldoen aan deze vraag hebben we de volgende stappen ondernomen. Vanaf heden trainen ook onze jongste…

BV ALPHIA GROEIT 2X ZO GROOT IN 2 JAAR TIJD!

BV ALPHIA GROEIT 2X ZO GROOT IN 2 JAAR TIJD!

Wie had dat gedacht toen we ruim 2.5 jaar geleden onze nieuwe strategie uitwerkte met het hernieuwde bestuur. Een strategie die invulling gaf aan de nieuwe club cultuur, de sportieve ambities en hoe we samen onze doelstellingen gaan bereiken. Met een kleine groep gepassioneerde vrijwilligers zijn we 2.5 jaar geleden gestart met het nieuw leven…

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 days ago
BVA Tigers

Recreanten hadden een leuke wedstrijd in de planning. Heel stoer oude tijden herleven door center court te spelen in de Rijnstreekhal. Helaas bleek de tegenstander letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. #bvatigers #meanoldmanHelaas, wat onwennig en te gehaast gespeeld. Scores liepen niet naar verwachting. Defensief ook niet op orde. Maar wel lol gehad. Leuke wedstrijd!
Met enorme dank aan Milton (tafelen), Marcus (ref) en Roderick (coach) en uiteraard de supporters!
... See MoreSee Less

Recreanten hadden een leuke wedstrijd in de planning. Heel stoer oude tijden herleven door center court te spelen in de Rijnstreekhal. Helaas bleek de tegenstander letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. #bvatigers #meanoldman

Comment on Facebook

Lars van Ommeren Geoff Oosterbaan Gerb En Zeg het de volgende keer even, dan kom ik ook zeker kijken..

Lars van Ommeren Gerb En waar waren jullie?

View more comments

2 weeks ago
BVA Tigers

U14-1 moest vorige week hun meerdere erkennen in Cobranova. Maar deze week konden ze revanche halen tegen de Jumpers uit in Den Haag. Met een dikke overwinning werd de nare nasmaak van vorige week snel weggespoeld. Een knap herstel van deze dames & heren! #bvatigers #bvatigers_u141 ... See MoreSee Less

U14-1 moest vorige week hun meerdere erkennen in Cobranova. Maar deze week konden ze revanche halen tegen de Jumpers uit in Den Haag. Met een dikke overwinning werd de nare nasmaak van vorige week snel weggespoeld.  Een knap herstel van deze dames & heren! #bvatigers #bvatigers_u141
2 weeks ago
BVA Tigers

U12-1, powered by #oosterbaandistributie , werkt aan het doelsaldo en staat nu bovenaan in de competitie. Ga zo door allemaal 👏 #bvatigers #bvatigers_u121 ... See MoreSee Less

U12-1, powered by #oosterbaandistributie , werkt aan het doelsaldo en staat nu bovenaan in de competitie. Ga zo door allemaal 👏 #bvatigers #bvatigers_u121Image attachment

Comment on Facebook

Toppertjes! 💪🏽🏀

Kanjers!!

View more comments

2 weeks ago
BVA Tigers

U16-1 voegt opnieuw een monsterscore toe aan het rijtje overwinningen. De concurrentie liet van het weekend punten liggen en dus vestigen ze zich bovenaan de ranglijst 💪 #bvatigers #bvatigers_u161 ... See MoreSee Less

U16-1 voegt opnieuw een monsterscore toe aan het rijtje overwinningen. De concurrentie liet van het weekend punten liggen en dus vestigen ze zich bovenaan de ranglijst 💪 #bvatigers #bvatigers_u161
Load more

Volg de actie op het veld via insta!