Slecht Nieuws & Goed Nieuws – start nieuwe seizoen

Slecht Nieuws & Goed Nieuws – start nieuwe seizoen

Slecht nieuws! We kunnen nog niet van start met de trainingen voor het nieuwe seizoen. De gemeente heeft gecommuniceerd dat het sport-seizoen voor de binnensport in Alphen pas 14 september begint. Ze hebben de komende weken de tijd nodig om te zorgen voor een veilige sport omgeving. De juiste protocollen op te stellen, de accomodaties (Arena, Rijnstreekhal e.d.) schoon te maken en te voorzien van looplijnen etc etc. Ook de scope scholen groep heeft inmiddels gecommuniceerd dat de prioriteit ligt bij les geven, en de sportzalen (zoals het Ashram) voor onbepaalde tijd niet beschikbaar zijn voor verhuur.

Onze wedstrijden beginnen, zo lijkt het, echter al op 12 september. We zitten dus met een flinke uitdaging, en er bestaat kans dat we de eerste wedstrijden moeten spelen zonder getraind te hebben.

Waar de gemeente een beroep doet op onze flexibiliteit en samenwerking in deze lastige Corona periode. De NBB zegt simpelweg “Jullie kijken maar even hoe jullie het regelen, dan trainen / spelen jullie maar in een andere gemeente”. “Of dan overleggen jullie maar met de andere clubs en ga ja daar spelen”. Dit is natuurlijk niet realistisch.

We hebben inmiddels contact gezocht met de gemeente en gaan kijken voor alternatieven. Wij maken ons zorgen om de belastbaarheid van onze leden na maanden lang weinig actief te zijn geweest. Om dan direct aan te vangen met een wedstrijd brengt fysieke risico’s met zich mee. Tevens is het maar moeilijk te verkroppen dat Basketbal Verenigingen in onze regio al wel weer begonnen zijn met de voorbereiding. Het lijkt hiermee dus opnieuw een vreemd seizoen te worden.

Maar is er ook goed nieuws te melden!
Het is voor 95% zeker dat we met de gehele club op de dinsdag en donderdag in de Rijnstreekhal en Arena trainen. De jongste leden U10 blijven op de zaterdag ochtend in Kerk en Zanen trainen. Dit is een fantastische stap voorwaarts.
1. We heb we meer ruimte in de zaal, waardoor teams kunnen groeien.
2. Kwalitatief betere trainingen mogelijk omdat de afmetingen game-like zijn. (De afgelopen jaren trainde we in het algemeen in kleine zaaltjes in het Ashram.)
3. We trainen gezellig samen en dat zal zorgdragen voor verbinding in de club. De velden liggen naast elkaar, dus we kunnen met elkaar ballen en ook elkaar zien en horen ballen. Dit zal een totaal andere energie geven tijdens trainings avonden en zorgen voor verbinding tussen teams en leden.

Afhankelijk van de definitieve bevestigingen en de laatste ontwikkelingen rondom Covid zullen wij jullie op de hoogte blijven houden. De plannen liggen in ieder geval zo goed als klaar voor de start.

Hopelijk tot snel!

Leave a reply

Laatste Nieuws

Joshua maakt debuut op landelijk niveau, en hoe!

Joshua maakt debuut op landelijk niveau, en hoe!

Ook Joshua heeft begin dit seizoen de overstap gemaakt naar het landelijke niveau. Hiermee is hij de derde jeugdspeler die in korte tijd een mooie stap maakt. Joshua maakt de stap naar de Bouncers waar hij verder intensief begeleid zal worden in zijn ontwikkeling. Kort voordat we überhaupt nog van Corona hadden gehoord kwam Joshua…

Lid worden kan nu vanaf 6 jaar.

Lid worden kan nu vanaf 6 jaar.

Onze sport is populairder dan ooit! Steeds vaker krijgen we de vraag van ouders van kinderen in de leeftijdscatagorie 6-7 jaar (groep 3 / Klas 1) of hun kinderen al van start kunnen gaan met basketbal. En om te voldoen aan deze vraag hebben we de volgende stappen ondernomen. Vanaf heden trainen ook onze jongste…

BV ALPHIA GROEIT 2X ZO GROOT IN 2 JAAR TIJD!

BV ALPHIA GROEIT 2X ZO GROOT IN 2 JAAR TIJD!

Wie had dat gedacht toen we ruim 2.5 jaar geleden onze nieuwe strategie uitwerkte met het hernieuwde bestuur. Een strategie die invulling gaf aan de nieuwe club cultuur, de sportieve ambities en hoe we samen onze doelstellingen gaan bereiken. Met een kleine groep gepassioneerde vrijwilligers zijn we 2.5 jaar geleden gestart met het nieuw leven…

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 days ago
BVA Tigers

Recreanten hadden een leuke wedstrijd in de planning. Heel stoer oude tijden herleven door center court te spelen in de Rijnstreekhal. Helaas bleek de tegenstander letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. #bvatigers #meanoldmanHelaas, wat onwennig en te gehaast gespeeld. Scores liepen niet naar verwachting. Defensief ook niet op orde. Maar wel lol gehad. Leuke wedstrijd!
Met enorme dank aan Milton (tafelen), Marcus (ref) en Roderick (coach) en uiteraard de supporters!
... See MoreSee Less

Recreanten hadden een leuke wedstrijd in de planning. Heel stoer oude tijden herleven door center court te spelen in de Rijnstreekhal. Helaas bleek de tegenstander letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. #bvatigers #meanoldman

Comment on Facebook

Lars van Ommeren Geoff Oosterbaan Gerb En Zeg het de volgende keer even, dan kom ik ook zeker kijken..

Lars van Ommeren Gerb En waar waren jullie?

View more comments

2 weeks ago
BVA Tigers

U14-1 moest vorige week hun meerdere erkennen in Cobranova. Maar deze week konden ze revanche halen tegen de Jumpers uit in Den Haag. Met een dikke overwinning werd de nare nasmaak van vorige week snel weggespoeld. Een knap herstel van deze dames & heren! #bvatigers #bvatigers_u141 ... See MoreSee Less

U14-1 moest vorige week hun meerdere erkennen in Cobranova. Maar deze week konden ze revanche halen tegen de Jumpers uit in Den Haag. Met een dikke overwinning werd de nare nasmaak van vorige week snel weggespoeld.  Een knap herstel van deze dames & heren! #bvatigers #bvatigers_u141
2 weeks ago
BVA Tigers

U12-1, powered by #oosterbaandistributie , werkt aan het doelsaldo en staat nu bovenaan in de competitie. Ga zo door allemaal 👏 #bvatigers #bvatigers_u121 ... See MoreSee Less

U12-1, powered by #oosterbaandistributie , werkt aan het doelsaldo en staat nu bovenaan in de competitie. Ga zo door allemaal 👏 #bvatigers #bvatigers_u121Image attachment

Comment on Facebook

Toppertjes! 💪🏽🏀

Kanjers!!

View more comments

2 weeks ago
BVA Tigers

U16-1 voegt opnieuw een monsterscore toe aan het rijtje overwinningen. De concurrentie liet van het weekend punten liggen en dus vestigen ze zich bovenaan de ranglijst 💪 #bvatigers #bvatigers_u161 ... See MoreSee Less

U16-1 voegt opnieuw een monsterscore toe aan het rijtje overwinningen. De concurrentie liet van het weekend punten liggen en dus vestigen ze zich bovenaan de ranglijst 💪 #bvatigers #bvatigers_u161
Load more

Volg de actie op het veld via insta!