Slecht Nieuws & Goed Nieuws – start nieuwe seizoen

Slecht Nieuws & Goed Nieuws – start nieuwe seizoen

Slecht nieuws! We kunnen nog niet van start met de trainingen voor het nieuwe seizoen. De gemeente heeft gecommuniceerd dat het sport-seizoen voor de binnensport in Alphen pas 14 september begint. Ze hebben de komende weken de tijd nodig om te zorgen voor een veilige sport omgeving. De juiste protocollen op te stellen, de accomodaties (Arena, Rijnstreekhal e.d.) schoon te maken en te voorzien van looplijnen etc etc. Ook de scope scholen groep heeft inmiddels gecommuniceerd dat de prioriteit ligt bij les geven, en de sportzalen (zoals het Ashram) voor onbepaalde tijd niet beschikbaar zijn voor verhuur.

Onze wedstrijden beginnen, zo lijkt het, echter al op 12 september. We zitten dus met een flinke uitdaging, en er bestaat kans dat we de eerste wedstrijden moeten spelen zonder getraind te hebben.

Waar de gemeente een beroep doet op onze flexibiliteit en samenwerking in deze lastige Corona periode. De NBB zegt simpelweg “Jullie kijken maar even hoe jullie het regelen, dan trainen / spelen jullie maar in een andere gemeente”. “Of dan overleggen jullie maar met de andere clubs en ga ja daar spelen”. Dit is natuurlijk niet realistisch.

We hebben inmiddels contact gezocht met de gemeente en gaan kijken voor alternatieven. Wij maken ons zorgen om de belastbaarheid van onze leden na maanden lang weinig actief te zijn geweest. Om dan direct aan te vangen met een wedstrijd brengt fysieke risico’s met zich mee. Tevens is het maar moeilijk te verkroppen dat Basketbal Verenigingen in onze regio al wel weer begonnen zijn met de voorbereiding. Het lijkt hiermee dus opnieuw een vreemd seizoen te worden.

Maar is er ook goed nieuws te melden!
Het is voor 95% zeker dat we met de gehele club op de dinsdag en donderdag in de Rijnstreekhal en Arena trainen. De jongste leden U10 blijven op de zaterdag ochtend in Kerk en Zanen trainen. Dit is een fantastische stap voorwaarts.
1. We heb we meer ruimte in de zaal, waardoor teams kunnen groeien.
2. Kwalitatief betere trainingen mogelijk omdat de afmetingen game-like zijn. (De afgelopen jaren trainde we in het algemeen in kleine zaaltjes in het Ashram.)
3. We trainen gezellig samen en dat zal zorgdragen voor verbinding in de club. De velden liggen naast elkaar, dus we kunnen met elkaar ballen en ook elkaar zien en horen ballen. Dit zal een totaal andere energie geven tijdens trainings avonden en zorgen voor verbinding tussen teams en leden.

Afhankelijk van de definitieve bevestigingen en de laatste ontwikkelingen rondom Covid zullen wij jullie op de hoogte blijven houden. De plannen liggen in ieder geval zo goed als klaar voor de start.

Hopelijk tot snel!

Leave a reply

Laatste Nieuws

International Women’s Month – Gratis Basketbal voor Dames!

International Women’s Month – Gratis Basketbal voor Dames!

Dames opgelet! Het is International Women’s Month in Maart. En ook bij Basketbal Vereniging #bvatigers willen we daar speciaal aandacht aan geven.   In de gehele maand Maart nodigen we alle Dames uit om gratis een potje te komen basketballen. Iedere woensdag avond van 20:00 – 21:00 is de sportzaal aan de Verdihof open.  …

BVA Basisschool Basketbalmiddag (7 mei)

BVA Basisschool Basketbalmiddag (7 mei)

Op zondag 7 mei organiseert Basketbalvereniging Alphia Tigers een basisschool basketbalmiddag in Sporthal de Arena. Iedereen uit groep 3 t/m 8 is van harte welkom om op deze dag gratis kennis te maken met basketbal.  Basketbal is een teamsport waarbij met samenspel het verschil gemaakt kan worden, maar er ook een hoge individuele inbreng is….

ALV 1H SEIZOEN 22-23 – UNLIMITED FUTURE

ALV 1H SEIZOEN 22-23 – UNLIMITED FUTURE

Op 1 februari was het weer tijd voor onze half jaarlijkse digitale ALV. We hadden weer 30+ leden in de Zoom call die nieuwsgierig waren naar de laatste ontwikkelingen en de plannen voor het komende half jaar. De club is op stoom! De groei gaat sneller en sneller, niet alleen met leden… gelukkig ook met…

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
2 days ago
BVA Tigers

Op 7 mei vindt de BVA Basisschool Basketbaldag plaats
Voor kinderen van groep 3 t/m 8. Wil je gratis kennismaken met basketbal? Onze enthousiaste trainers staan voor je klaar! Meld je aan via onderstaande link of onze website. forms.gle/r1gr9bhjcfqhkZAY8
... See MoreSee Less

Op 7 mei vindt de BVA Basisschool Basketbaldag plaats
Voor kinderen van groep 3 t/m 8. Wil je gratis kennismaken met basketbal? Onze enthousiaste trainers staan voor je klaar! Meld je aan via onderstaande link of onze website. https://forms.gle/r1gr9bhjcfqhkZAY8
6 days ago
BVA Tigers

Lekker bezig allemaal 💪Gisterenavond werd de wedstrijd van de recreanten tegen Leiderdorp gespeeld in de Rijnstreekhal. Na een wat onwennige start, begon het in het tweede kwart goed te lopen. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Een lekkere, sportieve pot basketbal tegen een leuke tegenstander. ... See MoreSee Less

Lekker bezig allemaal 💪
1 week ago
BVA Tigers

Het is best een pittig seizoen voor Heren 1. Ambitieus schreven ze zich in voor de tweede klasse. Maar geplaagd door oa veel blessures is het toch moeilijk om aan te haken bij de top in deze klasse.

Zaterdag stond de thuiswedstrijd op de planning tegen Das Delft. Een directe concurrent in de onderste regionen van de ranglijst.

De Tigers hadden wat te bewijzen, want zij vinden natuurlijk dat ze hier helemaal niet thuis horen. En dat hebben ze Das laten weten!

Geen moment hebben ze Das in de wedstrijd laten komen. Door fanatiek te verdedigen wisten ze de wedstrijd naar hun hand te zetten en Das thuis met ruime cijfers te verslaan met 98 tegen 53 punten. Topscorer Sven had een een mooie bijdrage van 18 punten.

#bvatigers #bvatigers_h1 #vanbrusselmakelaardij
... See MoreSee Less

Het is best een pittig seizoen voor Heren 1. Ambitieus schreven ze zich in voor de tweede klasse. Maar geplaagd door oa veel blessures is het toch moeilijk om aan te haken bij de top in deze klasse. 

Zaterdag stond de thuiswedstrijd op de planning tegen Das Delft. Een directe concurrent in de onderste regionen van de ranglijst.

De Tigers hadden wat te bewijzen, want zij vinden natuurlijk dat ze hier helemaal niet thuis horen. En dat hebben ze Das laten weten!

Geen moment hebben ze Das in de wedstrijd laten komen. Door fanatiek te verdedigen wisten ze de wedstrijd naar hun hand te zetten en Das thuis met ruime cijfers te verslaan met 98 tegen 53 punten. Topscorer Sven had een een mooie bijdrage van 18 punten. 

#bvatigers #bvatigers_h1 #vanbrusselmakelaardijImage attachment
1 week ago
BVA Tigers

U14-2 blijkt lekker in hun winning streak. Dit keer was het Leiden wat over de knie ging. Ga zo door! Nog een paar wedstrijden winnen en die medailles 🥇 kunnen om! 💪
#bvatigers #bvatigers_u142
... See MoreSee Less

U14-2 blijkt lekker in hun winning streak. Dit keer was het Leiden wat over de knie ging. Ga zo door! Nog een paar wedstrijden winnen en die medailles 🥇 kunnen om! 💪
#bvatigers #bvatigers_u142
1 week ago
BVA Tigers

Met een dikke overwinning op de nummer 1 Waterdragers geeft U14-3 een duidelijk signaal af. “Die tweede plek op de ranglijst past ons niet” moeten onze jongens en meiden denken. 25 maart moeten ze opnieuw tegen de nummer 1. Kunnen ze dan de koppositie overnemen? #bvatigers #bvatigers_u143 ... See MoreSee Less

Met een dikke overwinning op de nummer 1 Waterdragers geeft U14-3 een duidelijk signaal af. “Die tweede plek op de ranglijst past ons niet” moeten onze jongens en meiden denken. 25 maart moeten ze opnieuw tegen de nummer 1. Kunnen ze dan de koppositie overnemen? #bvatigers #bvatigers_u143

Volg de actie op het veld via insta!