Zomervakantie, een mooi moment om even te reflecteren….

Zomervakantie, een mooi moment om even te reflecteren….

Mijn eerste half jaar als voorzitter van BV Alphia. En wat voor eentje zeg! 2020 die gaat bij iedereen vast in het lijstje als een van de meest gekke, droevige en historische jaren.

We beginnen in januari met veel energie, het presenteren van een visie en een plan tijdens de ALV. Sind de eind jaren 80 zijn er niet zoveel mensen gekomen naar de Algemene ledenvergadering dus dat belooft wat goeds! Ook werd er een nieuwe ambitieuze Technische Commissie aangesteld. Zij stelde direct een technisch jeugd opleidingsplan op. Plande een coaching clinic, scheidsrechters cursus en einde jaars toernooi. Verder zijn we in overleg gegaan met de gemeente om de trainingen te verhuizen naar de Arena. Een nieuwe begroting werd hierop voorgesteld aan het bestuur en goed gekeurd door de leden tijdens de ALV in januari.

Alles was in volle voorbereiding toen in februari het Corona virus om zich heen begon te grijpen. Dit had als gevolg dat in maart al vroegtijdig de competitie moesten afbreken. Oei! Daar gingen al die mooie plannen…… en hoe pakken we die energie nu verder op? Een paar weken mochten we feitelijk niets. Toch had onze Technische Commissie iets creatiefs bedacht om lekker thuis toch wat oefeningen te kunnen doen. Twee versies van de basketbal drills werden gedeeld met de leden. Ondertussen werd de website en Facebook een beetje afgestoft. Daar mocht wel wat meer activiteit komen vonden we. 

Gelukkig mochten we medio mei weer voorzichtig naar buiten. Kinderen onder 18 mochten met veel restricties weer buiten sporten. In overleg met de gemeente kregen we het basketbal veldje toegewezen aan de Lupinesingel zodat we de jeugd van Alphen weer basketbal konden aanbieden en lekker konden laten bewegen in deze moeilijke coronatijd.

Een enorme opkomst op de eerste zaterdagen beloofde veel goeds, maar oef wat was het zwaar na weken lang niets gedaan te hebben. De trainers kregen het ondanks alle restricties toch voor elkaar om leuke trainingen te verzorgen. En de Technische Commissie had een uitgebreid en duidelijk corona protocol opgesteld zodat we konden voldoen aan alle richtlijnen van de overheid. Langzaam aan werden de restricties minder en minder en konden we dus meer en meer “gewoon” basketballen met elkaar. En het lekker ballen in het zonnetje op een buitenveldje met veel basketbal liefhebbers trok al snel het nodige bekijks. 

We besloten een banner te maken en deze op te hangen bij het veldje voor wat promotie van de club. Dit gecombineerd met filmpjes en foto’s van onze bezigheden had als positief effect dat onze website en social media kanalen steeds meer bezocht werden. Ook was dit nieuwe de lokale krant niet ontgaan. De aanmeldingen voor proeftrainingen stroomde binnen en ook kwamen er regelmatig oud leden een kijkje nemen en een praatje maken.

Omdat alle jeugdteams achter elkaar trainde gaf het ons ook de mogelijkheid om kennis te maken met de ouders van de jeugd. En wow! wat een positieve fanatieke moeders en vaders lopen er bij de club rond! Veel van hen met een sport verleden die ook nog eens zin hadden om de club een handje te helpen. 

We hebben weken kunnen genieten van heerlijk buitenbasketbal. De vibe in en rondom het veldje was geweldig positief. Super, want dit gaf niet alleen de leden die trainde een enorme boost, het gaf ook alle vrijwilligers die er veel uren in steken om het mogelijk te maken een geweldig gevoel van voldoening.

In juni hadden we opnieuw een historisch hoog aantal aanwezigen op onze eerste virtuele ALV ooit. Tijdens deze ALV werd er een update gegeven op de plannen, de ontwikkelingen rondom het corona virus en werd tevens de nieuwe club strategie gepresenteerd. Ook werd Herbert van Kampen gehuldigd met zijn 20 jaar penningmeesterschap. 

In juli mocht er weer binnen gesport worden. Maar de gemeente Alphen kon alleen nog maar de veiligheid garanderen in de Limeshal. Verder werd er voorrang gegeven aan sporten die echt alleen maar binnen konden worden gedaan. Voor basketbal was er dus in principe nog geen plek. Toch heeft de Technische Commissie nog een gaatje kunnen vinden in overleg met de gemeente om een Basketbal clinic te verzorgen. Deze werd gegeven door International Arvin Slagter en de ons zo bekende Ben Ponsioen. Dit alles ter promotie van het All Star Basketbal camp eind augustus waar veel BVA jeugd aan gaat deelnemen. Er mocht geen publiek bij aanwezig zijn dus opende we een livestream via Facebook zodat nieuwsgierige familieleden toch hun kinderen konden bewonderen tijdens dit evenement.

Op de laatste formele buiten trainingsdag had de Technische Commissie nog een leuke try-out in petto. Al jaren lang is er geen Dames team meer bij BVA. Voor komend seizoen wilde de TC eens kijken of er op een heel laagdrempelige manier Dames basketbal kon worden aangeboden. Een enthousiaste oproep naar basketballende Dames werd gelanceerd via de social media kanalen. Er werd gehoopt op 6-8 aanmeldingen zodat er iig een potje gespeeld kon worden. Maar dat er ruim 18 aanmeldingen kwamen dat overtrof ieders verwachting. 14 konden er die dag aanwezig zijn, de rest was op vakantie. Inmiddels zijn er al weer 23 aanmeldingen binnengekomen voor het volgend seizoen. Ook veel moeders van jeugdleden hebben zich aangemeld, hoe gaaf is dat?! 

En wat door de corona dus eigenlijk een verloren seizoen leek te worden hebben we met zijn allen toch weten om te buigen in iets erg positiefs! Door die paar weekjes buiten training zijn er mooie connecties gelegd binnen en buiten de club, veel ideeën verzameld, hebben zich nieuwe vrijwilligers aangemeld en is de basis gelegd voor een mooi komend seizoen.

Als we dan even kort het jaar mogen positief mogen samenvatten:

 • In januari een leuk senioren toernooi georganiseerd. 
 • Een gedeeltelijk nieuw bestuur met een nieuwe voorzitter en een twee tal sterke Technische Commissie aangesteld.
 • Technisch jeugd opleidingsplan gemaakt door de TC.
 • Relatie versterkt met Basketbal club Bouncers voor samenwerking op Technisch gebied (cursussen, clinics, en delen van kennis).
 • De nieuwe club strategie staat op de website.
 • Een nieuwe twee man sterke sponsorcommissie aangesteld. 
 • Iemand gevonden die komend seizoen de grote clubactie gaat coördineren, hiermee kunnen we geld ophalen voor de club.
 • Toezegging van de gemeente dat we volgend seizoen gedeeltelijk kunnen trainen in de Arena. (We zijn nog in afwachting van definitieve planning, verwachting half augustus)
 • Meerdere berichten in de krant (Alphens Nieuwsblad, en de website, Facebook en Instagram nieuw leven ingeblazen. 
 • Corona protocol, buiten basketbalveldje en buiten trainingen verzorgd. 
 • Nieuwe Trainers en coaches gevonden voor U10, U12, U14, U16, U18, H2 en H1 en daarmee het volledige kader rond.
 • Jeugdclinic georganiseerd met International Arvin Slagter en Ben Ponsioen.
 • 23 aanmeldingen voor Dames basketbal voor het nieuwe seizoen.
 • Plannen klaar voor aanvang seizoen (coach clinic, scheidsrechters opleiding).
 • Sponsor pakketten opzet in de maak.
 • Diverse aanmeldingen van nieuwe leden voor komend seizoen. 
 • Pre-season heren training in de planning voor eind augustus 

De zaterdag buiten trainingen waren voor mij persoonlijk elke week weer het lichtpuntje van de week. Elke zaterdag was ik dan ook van 9:30 tot 17:00uur aanwezig. Sinds februari werk ik al thuis ivm corona, en zit de hele dag in zoom calls. De gezelligheid, de energie en de passie op de zaterdagen zorgde voor mij weer voor de broodnodige positieve energie.

Ik wil iedereen bedanken voor hun inzet in dit gekke seizoen. We zijn in staat geweest om de negativiteit die de pandemie met zich mee brengt om te zetten in iets positiefs voor de club.  Ik kijk dan ook met groot vertrouwen uit naar het komend seizoen. 

Een hele fijne vakantie! Stay healthy! Stay safe!

Groetjes,

Remco Alsemgeest (Voorzitter BV Alphia)

Leave a reply

Laatste Nieuws

Bezorgdheid over toekomst sporthal neemt toe bij leden BVA.

Bezorgdheid over toekomst sporthal neemt toe bij leden BVA.

We begrijpen dat er toenemende bezorgdheid is over de stand van zaken met betrekking tot onze sporthal, en we willen graag de huidige situatie met jullie delen. We zijn ons bewust van jullie vragen en onzekerheden, en we willen benadrukken dat we hier actief mee bezig zijn. Momenteel zijn we in voortdurend overleg met de…

Word een sleutelspeler in ons team! Sluit je aan bij de Kadertaken Commissie voor het volgende seizoen 2024-2025!

Word een sleutelspeler in ons team! Sluit je aan bij de Kadertaken Commissie voor het volgende seizoen 2024-2025!

Bij BV Alphia Tigers draait alles om teamwork, en dat geldt niet alleen op het veld! We zijn op zoek naar enthousiaste leden die willen deelnemen aan onze Kadertaken Commissie voor het aankomende seizoen. Beheer de puzzel: Als lid van de Kadertaken Commissie, ben jij degene die de scheidsrechters en tafelaars inplant voor onze wedstrijden….

BV Alphia is nu een erkend leerbedrijf!

BV Alphia is nu een erkend leerbedrijf!

We zijn verheugd om aan te kondigen dat BV Alphia vanaf dit seizoen een erkend leerbedrijf is! 🏀   Als club zijn we toegewijd aan de ontwikkeling van niet alleen onze spelers, maar ook van toekomstige professionals in de sportwereld. Daarom zijn we trots om te kunnen bevestigen dat we nu officieel een erkend leerbedrijf…

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 day ago
BVA Tigers

Het was fantastisch om zoveel kinderen lekker te laten basketballen! Er werden wedstrijden gespeeld in toernooivorm 🏆 er was een dribbel/ behendigheidsparcours 🏀 en Galdino Haimé van Showcase Basketball zorgde voor een free style basketbal clinic en inspireerde de kids met een spectaculaire demo 🌟dank voor de samenwerking Junis Kinderopvang en dank aan onze jeugdleden die geholpen hebben met fluiten en tafelen 💛🖤 ... Bekijk meerZie minder

Het was fantastisch om zoveel kinderen lekker te laten basketballen! Er werden wedstrijden gespeeld in toernooivorm 🏆 er was een dribbel/ behendigheidsparcours 🏀 en Galdino Haimé van Showcase Basketball zorgde voor een free style basketbal clinic en inspireerde de kids met een spectaculaire demo 🌟dank voor de samenwerking Junis Kinderopvang en dank aan onze jeugdleden die geholpen hebben met fluiten en tafelen 💛🖤Image attachmentImage attachment+6Image attachment
4 days ago
BVA Tigers

... Bekijk meerZie minder

6 days ago
BVA Tigers

🌟✨ Fundamentals in the Spotlight! 🏀 Een leuke mix van U16 en ouder schitterden tijdens de Fundamentals training (vakantie editie) in de prachtige Arena! 🐾 Want niet iedereen is skiën ⛷️😉

Met Rocco en Esther als topcoaches was het niet alleen een sessie vol basketbalvaardigheden, maar ook een geweldige tijd samen. 😊 Gezelligheid en groei gaan hand in hand bij onze club! 💪🔥 #basketbalskills #TeamSpirit #samensterk 🏀👏
... Bekijk meerZie minder

🌟✨ Fundamentals in the Spotlight! 🏀 Een leuke mix van U16 en ouder schitterden tijdens de Fundamentals training (vakantie editie) in de prachtige Arena! 🐾 Want niet iedereen is skiën ⛷️😉

Met Rocco en Esther als topcoaches was het niet alleen een sessie vol basketbalvaardigheden, maar ook een geweldige tijd samen. 😊 Gezelligheid en groei gaan hand in hand bij onze club! 💪🔥 #BasketbalSkills #TeamSpirit #SamenSterk 🏀👏
1 week ago
BVA Tigers

🐯🏀 Jonge Tijgertjes in Actie! 🌟 Tijdens de oefenwedstrijd tegen Zoebas Zoetermeer mochten onze allerjongste talenten van de U8 & U10 voor het eerst proeven van het echte basketbalavontuur! Gehuld in het fonkelende Tigers-tenue straalden ze van passie en enthousiasme. 😍 Dit smaakt absoluut naar meer! 🚀 Volgend seizoen staat er een grote groep klaar om door te stromen naar U12, en geloof ons, elke week wordt dan een waar feest! 👏🎉 #FutureStars #TrotsOpOnzeJeugd #BasketbalPassie 🏀🐾 ... Bekijk meerZie minder

🐯🏀 Jonge Tijgertjes in Actie! 🌟 Tijdens de oefenwedstrijd tegen Zoebas Zoetermeer mochten onze allerjongste talenten van de U8 & U10 voor het eerst proeven van het echte basketbalavontuur! Gehuld in het fonkelende Tigers-tenue straalden ze van passie en enthousiasme. 😍 Dit smaakt absoluut naar meer! 🚀 Volgend seizoen staat er een grote groep klaar om door te stromen naar U12, en geloof ons, elke week wordt dan een waar feest! 👏🎉 #FutureStars #TrotsOpOnzeJeugd #BasketbalPassie 🏀🐾Image attachmentImage attachment+4Image attachment
2 weeks ago
BVA Tigers

Alphens.NL 🏀 Bedankt voor het delen van dit nieuws! 🗞️ We kijken met spanning uit naar de definitieve beslissing over de sporthal. 🤞

Dit heeft niet alleen invloed op onze huidige leden maar ook op enthousiaste nieuwkomers, zoals een rolstoelbasketbalteam dat graag wil aansluiten volgend seizoen. 🌟 Hopelijk krijgen we snel die broodnodige duidelijkheid, zodat we vol gas vooruit kunnen met onze plannen voor het komende seizoen! 📅 #basketballdreams #inafwachtingvangoednieuws 🏀

www.alphens.nl/nieuws/arena-een-beetje-opknappen-en-rijnstreekhal-renoveren.html
... Bekijk meerZie minder

Alphens.NL 🏀 Bedankt voor het delen van dit nieuws! 🗞️ We kijken met spanning uit naar de definitieve beslissing over de sporthal. 🤞 

Dit heeft niet alleen invloed op onze huidige leden maar ook op enthousiaste nieuwkomers, zoals een rolstoelbasketbalteam dat graag wil aansluiten volgend seizoen. 🌟 Hopelijk krijgen we snel die broodnodige duidelijkheid, zodat we vol gas vooruit kunnen met onze plannen voor het komende seizoen! 📅 #BasketballDreams #InAfwachtingVanGoedNieuws 🏀

https://www.alphens.nl/nieuws/arena-een-beetje-opknappen-en-rijnstreekhal-renoveren.html

2 ReactiesComment on Facebook

🤞🏽🍀

🤞🏻

View more comments

Meer laden

Volg de actie op het veld via insta!