Zomervakantie, een mooi moment om even te reflecteren….

Zomervakantie, een mooi moment om even te reflecteren….

Mijn eerste half jaar als voorzitter van BV Alphia. En wat voor eentje zeg! 2020 die gaat bij iedereen vast in het lijstje als een van de meest gekke, droevige en historische jaren.

We beginnen in januari met veel energie, het presenteren van een visie en een plan tijdens de ALV. Sind de eind jaren 80 zijn er niet zoveel mensen gekomen naar de Algemene ledenvergadering dus dat belooft wat goeds! Ook werd er een nieuwe ambitieuze Technische Commissie aangesteld. Zij stelde direct een technisch jeugd opleidingsplan op. Plande een coaching clinic, scheidsrechters cursus en einde jaars toernooi. Verder zijn we in overleg gegaan met de gemeente om de trainingen te verhuizen naar de Arena. Een nieuwe begroting werd hierop voorgesteld aan het bestuur en goed gekeurd door de leden tijdens de ALV in januari.

Alles was in volle voorbereiding toen in februari het Corona virus om zich heen begon te grijpen. Dit had als gevolg dat in maart al vroegtijdig de competitie moesten afbreken. Oei! Daar gingen al die mooie plannen…… en hoe pakken we die energie nu verder op? Een paar weken mochten we feitelijk niets. Toch had onze Technische Commissie iets creatiefs bedacht om lekker thuis toch wat oefeningen te kunnen doen. Twee versies van de basketbal drills werden gedeeld met de leden. Ondertussen werd de website en Facebook een beetje afgestoft. Daar mocht wel wat meer activiteit komen vonden we. 

Gelukkig mochten we medio mei weer voorzichtig naar buiten. Kinderen onder 18 mochten met veel restricties weer buiten sporten. In overleg met de gemeente kregen we het basketbal veldje toegewezen aan de Lupinesingel zodat we de jeugd van Alphen weer basketbal konden aanbieden en lekker konden laten bewegen in deze moeilijke coronatijd.

Een enorme opkomst op de eerste zaterdagen beloofde veel goeds, maar oef wat was het zwaar na weken lang niets gedaan te hebben. De trainers kregen het ondanks alle restricties toch voor elkaar om leuke trainingen te verzorgen. En de Technische Commissie had een uitgebreid en duidelijk corona protocol opgesteld zodat we konden voldoen aan alle richtlijnen van de overheid. Langzaam aan werden de restricties minder en minder en konden we dus meer en meer “gewoon” basketballen met elkaar. En het lekker ballen in het zonnetje op een buitenveldje met veel basketbal liefhebbers trok al snel het nodige bekijks. 

We besloten een banner te maken en deze op te hangen bij het veldje voor wat promotie van de club. Dit gecombineerd met filmpjes en foto’s van onze bezigheden had als positief effect dat onze website en social media kanalen steeds meer bezocht werden. Ook was dit nieuwe de lokale krant niet ontgaan. De aanmeldingen voor proeftrainingen stroomde binnen en ook kwamen er regelmatig oud leden een kijkje nemen en een praatje maken.

Omdat alle jeugdteams achter elkaar trainde gaf het ons ook de mogelijkheid om kennis te maken met de ouders van de jeugd. En wow! wat een positieve fanatieke moeders en vaders lopen er bij de club rond! Veel van hen met een sport verleden die ook nog eens zin hadden om de club een handje te helpen. 

We hebben weken kunnen genieten van heerlijk buitenbasketbal. De vibe in en rondom het veldje was geweldig positief. Super, want dit gaf niet alleen de leden die trainde een enorme boost, het gaf ook alle vrijwilligers die er veel uren in steken om het mogelijk te maken een geweldig gevoel van voldoening.

In juni hadden we opnieuw een historisch hoog aantal aanwezigen op onze eerste virtuele ALV ooit. Tijdens deze ALV werd er een update gegeven op de plannen, de ontwikkelingen rondom het corona virus en werd tevens de nieuwe club strategie gepresenteerd. Ook werd Herbert van Kampen gehuldigd met zijn 20 jaar penningmeesterschap. 

In juli mocht er weer binnen gesport worden. Maar de gemeente Alphen kon alleen nog maar de veiligheid garanderen in de Limeshal. Verder werd er voorrang gegeven aan sporten die echt alleen maar binnen konden worden gedaan. Voor basketbal was er dus in principe nog geen plek. Toch heeft de Technische Commissie nog een gaatje kunnen vinden in overleg met de gemeente om een Basketbal clinic te verzorgen. Deze werd gegeven door International Arvin Slagter en de ons zo bekende Ben Ponsioen. Dit alles ter promotie van het All Star Basketbal camp eind augustus waar veel BVA jeugd aan gaat deelnemen. Er mocht geen publiek bij aanwezig zijn dus opende we een livestream via Facebook zodat nieuwsgierige familieleden toch hun kinderen konden bewonderen tijdens dit evenement.

Op de laatste formele buiten trainingsdag had de Technische Commissie nog een leuke try-out in petto. Al jaren lang is er geen Dames team meer bij BVA. Voor komend seizoen wilde de TC eens kijken of er op een heel laagdrempelige manier Dames basketbal kon worden aangeboden. Een enthousiaste oproep naar basketballende Dames werd gelanceerd via de social media kanalen. Er werd gehoopt op 6-8 aanmeldingen zodat er iig een potje gespeeld kon worden. Maar dat er ruim 18 aanmeldingen kwamen dat overtrof ieders verwachting. 14 konden er die dag aanwezig zijn, de rest was op vakantie. Inmiddels zijn er al weer 23 aanmeldingen binnengekomen voor het volgend seizoen. Ook veel moeders van jeugdleden hebben zich aangemeld, hoe gaaf is dat?! 

En wat door de corona dus eigenlijk een verloren seizoen leek te worden hebben we met zijn allen toch weten om te buigen in iets erg positiefs! Door die paar weekjes buiten training zijn er mooie connecties gelegd binnen en buiten de club, veel ideeën verzameld, hebben zich nieuwe vrijwilligers aangemeld en is de basis gelegd voor een mooi komend seizoen.

Als we dan even kort het jaar mogen positief mogen samenvatten:

 • In januari een leuk senioren toernooi georganiseerd. 
 • Een gedeeltelijk nieuw bestuur met een nieuwe voorzitter en een twee tal sterke Technische Commissie aangesteld.
 • Technisch jeugd opleidingsplan gemaakt door de TC.
 • Relatie versterkt met Basketbal club Bouncers voor samenwerking op Technisch gebied (cursussen, clinics, en delen van kennis).
 • De nieuwe club strategie staat op de website.
 • Een nieuwe twee man sterke sponsorcommissie aangesteld. 
 • Iemand gevonden die komend seizoen de grote clubactie gaat coördineren, hiermee kunnen we geld ophalen voor de club.
 • Toezegging van de gemeente dat we volgend seizoen gedeeltelijk kunnen trainen in de Arena. (We zijn nog in afwachting van definitieve planning, verwachting half augustus)
 • Meerdere berichten in de krant (Alphens Nieuwsblad, en de website, Facebook en Instagram nieuw leven ingeblazen. 
 • Corona protocol, buiten basketbalveldje en buiten trainingen verzorgd. 
 • Nieuwe Trainers en coaches gevonden voor U10, U12, U14, U16, U18, H2 en H1 en daarmee het volledige kader rond.
 • Jeugdclinic georganiseerd met International Arvin Slagter en Ben Ponsioen.
 • 23 aanmeldingen voor Dames basketbal voor het nieuwe seizoen.
 • Plannen klaar voor aanvang seizoen (coach clinic, scheidsrechters opleiding).
 • Sponsor pakketten opzet in de maak.
 • Diverse aanmeldingen van nieuwe leden voor komend seizoen. 
 • Pre-season heren training in de planning voor eind augustus 

De zaterdag buiten trainingen waren voor mij persoonlijk elke week weer het lichtpuntje van de week. Elke zaterdag was ik dan ook van 9:30 tot 17:00uur aanwezig. Sinds februari werk ik al thuis ivm corona, en zit de hele dag in zoom calls. De gezelligheid, de energie en de passie op de zaterdagen zorgde voor mij weer voor de broodnodige positieve energie.

Ik wil iedereen bedanken voor hun inzet in dit gekke seizoen. We zijn in staat geweest om de negativiteit die de pandemie met zich mee brengt om te zetten in iets positiefs voor de club.  Ik kijk dan ook met groot vertrouwen uit naar het komend seizoen. 

Een hele fijne vakantie! Stay healthy! Stay safe!

Groetjes,

Remco Alsemgeest (Voorzitter BV Alphia)

Leave a reply

Laatste Nieuws

Joshua maakt debuut op landelijk niveau, en hoe!

Joshua maakt debuut op landelijk niveau, en hoe!

Ook Joshua heeft begin dit seizoen de overstap gemaakt naar het landelijke niveau. Hiermee is hij de derde jeugdspeler die in korte tijd een mooie stap maakt. Joshua maakt de stap naar de Bouncers waar hij verder intensief begeleid zal worden in zijn ontwikkeling. Kort voordat we überhaupt nog van Corona hadden gehoord kwam Joshua…

Lid worden kan nu vanaf 6 jaar.

Lid worden kan nu vanaf 6 jaar.

Onze sport is populairder dan ooit! Steeds vaker krijgen we de vraag van ouders van kinderen in de leeftijdscatagorie 6-7 jaar (groep 3 / Klas 1) of hun kinderen al van start kunnen gaan met basketbal. En om te voldoen aan deze vraag hebben we de volgende stappen ondernomen. Vanaf heden trainen ook onze jongste…

BV ALPHIA GROEIT 2X ZO GROOT IN 2 JAAR TIJD!

BV ALPHIA GROEIT 2X ZO GROOT IN 2 JAAR TIJD!

Wie had dat gedacht toen we ruim 2.5 jaar geleden onze nieuwe strategie uitwerkte met het hernieuwde bestuur. Een strategie die invulling gaf aan de nieuwe club cultuur, de sportieve ambities en hoe we samen onze doelstellingen gaan bereiken. Met een kleine groep gepassioneerde vrijwilligers zijn we 2.5 jaar geleden gestart met het nieuw leven…

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 days ago
BVA Tigers

Recreanten hadden een leuke wedstrijd in de planning. Heel stoer oude tijden herleven door center court te spelen in de Rijnstreekhal. Helaas bleek de tegenstander letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. #bvatigers #meanoldmanHelaas, wat onwennig en te gehaast gespeeld. Scores liepen niet naar verwachting. Defensief ook niet op orde. Maar wel lol gehad. Leuke wedstrijd!
Met enorme dank aan Milton (tafelen), Marcus (ref) en Roderick (coach) en uiteraard de supporters!
... See MoreSee Less

Recreanten hadden een leuke wedstrijd in de planning. Heel stoer oude tijden herleven door center court te spelen in de Rijnstreekhal. Helaas bleek de tegenstander letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. #bvatigers #meanoldman

Comment on Facebook

Lars van Ommeren Geoff Oosterbaan Gerb En Zeg het de volgende keer even, dan kom ik ook zeker kijken..

Lars van Ommeren Gerb En waar waren jullie?

View more comments

2 weeks ago
BVA Tigers

U14-1 moest vorige week hun meerdere erkennen in Cobranova. Maar deze week konden ze revanche halen tegen de Jumpers uit in Den Haag. Met een dikke overwinning werd de nare nasmaak van vorige week snel weggespoeld. Een knap herstel van deze dames & heren! #bvatigers #bvatigers_u141 ... See MoreSee Less

U14-1 moest vorige week hun meerdere erkennen in Cobranova. Maar deze week konden ze revanche halen tegen de Jumpers uit in Den Haag. Met een dikke overwinning werd de nare nasmaak van vorige week snel weggespoeld. Een knap herstel van deze dames & heren! #bvatigers #bvatigers_u141
2 weeks ago
BVA Tigers

U12-1, powered by #oosterbaandistributie , werkt aan het doelsaldo en staat nu bovenaan in de competitie. Ga zo door allemaal 👏 #bvatigers #bvatigers_u121 ... See MoreSee Less

U12-1, powered by #oosterbaandistributie , werkt aan het doelsaldo en staat nu bovenaan in de competitie. Ga zo door allemaal 👏 #bvatigers #bvatigers_u121Image attachment

Comment on Facebook

Toppertjes! 💪🏽🏀

Kanjers!!

View more comments

2 weeks ago
BVA Tigers

U16-1 voegt opnieuw een monsterscore toe aan het rijtje overwinningen. De concurrentie liet van het weekend punten liggen en dus vestigen ze zich bovenaan de ranglijst 💪 #bvatigers #bvatigers_u161 ... See MoreSee Less

U16-1 voegt opnieuw een monsterscore toe aan het rijtje overwinningen. De concurrentie liet van het weekend punten liggen en dus vestigen ze zich bovenaan de ranglijst 💪 #bvatigers #bvatigers_u161
Load more

Volg de actie op het veld via insta!