Zomervakantie, een mooi moment om even te reflecteren….

Zomervakantie, een mooi moment om even te reflecteren….

Mijn eerste half jaar als voorzitter van BV Alphia. En wat voor eentje zeg! 2020 die gaat bij iedereen vast in het lijstje als een van de meest gekke, droevige en historische jaren.

We beginnen in januari met veel energie, het presenteren van een visie en een plan tijdens de ALV. Sind de eind jaren 80 zijn er niet zoveel mensen gekomen naar de Algemene ledenvergadering dus dat belooft wat goeds! Ook werd er een nieuwe ambitieuze Technische Commissie aangesteld. Zij stelde direct een technisch jeugd opleidingsplan op. Plande een coaching clinic, scheidsrechters cursus en einde jaars toernooi. Verder zijn we in overleg gegaan met de gemeente om de trainingen te verhuizen naar de Arena. Een nieuwe begroting werd hierop voorgesteld aan het bestuur en goed gekeurd door de leden tijdens de ALV in januari.

Alles was in volle voorbereiding toen in februari het Corona virus om zich heen begon te grijpen. Dit had als gevolg dat in maart al vroegtijdig de competitie moesten afbreken. Oei! Daar gingen al die mooie plannen…… en hoe pakken we die energie nu verder op? Een paar weken mochten we feitelijk niets. Toch had onze Technische Commissie iets creatiefs bedacht om lekker thuis toch wat oefeningen te kunnen doen. Twee versies van de basketbal drills werden gedeeld met de leden. Ondertussen werd de website en Facebook een beetje afgestoft. Daar mocht wel wat meer activiteit komen vonden we. 

Gelukkig mochten we medio mei weer voorzichtig naar buiten. Kinderen onder 18 mochten met veel restricties weer buiten sporten. In overleg met de gemeente kregen we het basketbal veldje toegewezen aan de Lupinesingel zodat we de jeugd van Alphen weer basketbal konden aanbieden en lekker konden laten bewegen in deze moeilijke coronatijd.

Een enorme opkomst op de eerste zaterdagen beloofde veel goeds, maar oef wat was het zwaar na weken lang niets gedaan te hebben. De trainers kregen het ondanks alle restricties toch voor elkaar om leuke trainingen te verzorgen. En de Technische Commissie had een uitgebreid en duidelijk corona protocol opgesteld zodat we konden voldoen aan alle richtlijnen van de overheid. Langzaam aan werden de restricties minder en minder en konden we dus meer en meer “gewoon” basketballen met elkaar. En het lekker ballen in het zonnetje op een buitenveldje met veel basketbal liefhebbers trok al snel het nodige bekijks. 

We besloten een banner te maken en deze op te hangen bij het veldje voor wat promotie van de club. Dit gecombineerd met filmpjes en foto’s van onze bezigheden had als positief effect dat onze website en social media kanalen steeds meer bezocht werden. Ook was dit nieuwe de lokale krant niet ontgaan. De aanmeldingen voor proeftrainingen stroomde binnen en ook kwamen er regelmatig oud leden een kijkje nemen en een praatje maken.

Omdat alle jeugdteams achter elkaar trainde gaf het ons ook de mogelijkheid om kennis te maken met de ouders van de jeugd. En wow! wat een positieve fanatieke moeders en vaders lopen er bij de club rond! Veel van hen met een sport verleden die ook nog eens zin hadden om de club een handje te helpen. 

We hebben weken kunnen genieten van heerlijk buitenbasketbal. De vibe in en rondom het veldje was geweldig positief. Super, want dit gaf niet alleen de leden die trainde een enorme boost, het gaf ook alle vrijwilligers die er veel uren in steken om het mogelijk te maken een geweldig gevoel van voldoening.

In juni hadden we opnieuw een historisch hoog aantal aanwezigen op onze eerste virtuele ALV ooit. Tijdens deze ALV werd er een update gegeven op de plannen, de ontwikkelingen rondom het corona virus en werd tevens de nieuwe club strategie gepresenteerd. Ook werd Herbert van Kampen gehuldigd met zijn 20 jaar penningmeesterschap. 

In juli mocht er weer binnen gesport worden. Maar de gemeente Alphen kon alleen nog maar de veiligheid garanderen in de Limeshal. Verder werd er voorrang gegeven aan sporten die echt alleen maar binnen konden worden gedaan. Voor basketbal was er dus in principe nog geen plek. Toch heeft de Technische Commissie nog een gaatje kunnen vinden in overleg met de gemeente om een Basketbal clinic te verzorgen. Deze werd gegeven door International Arvin Slagter en de ons zo bekende Ben Ponsioen. Dit alles ter promotie van het All Star Basketbal camp eind augustus waar veel BVA jeugd aan gaat deelnemen. Er mocht geen publiek bij aanwezig zijn dus opende we een livestream via Facebook zodat nieuwsgierige familieleden toch hun kinderen konden bewonderen tijdens dit evenement.

Op de laatste formele buiten trainingsdag had de Technische Commissie nog een leuke try-out in petto. Al jaren lang is er geen Dames team meer bij BVA. Voor komend seizoen wilde de TC eens kijken of er op een heel laagdrempelige manier Dames basketbal kon worden aangeboden. Een enthousiaste oproep naar basketballende Dames werd gelanceerd via de social media kanalen. Er werd gehoopt op 6-8 aanmeldingen zodat er iig een potje gespeeld kon worden. Maar dat er ruim 18 aanmeldingen kwamen dat overtrof ieders verwachting. 14 konden er die dag aanwezig zijn, de rest was op vakantie. Inmiddels zijn er al weer 23 aanmeldingen binnengekomen voor het volgend seizoen. Ook veel moeders van jeugdleden hebben zich aangemeld, hoe gaaf is dat?! 

En wat door de corona dus eigenlijk een verloren seizoen leek te worden hebben we met zijn allen toch weten om te buigen in iets erg positiefs! Door die paar weekjes buiten training zijn er mooie connecties gelegd binnen en buiten de club, veel ideeën verzameld, hebben zich nieuwe vrijwilligers aangemeld en is de basis gelegd voor een mooi komend seizoen.

Als we dan even kort het jaar mogen positief mogen samenvatten:

 • In januari een leuk senioren toernooi georganiseerd. 
 • Een gedeeltelijk nieuw bestuur met een nieuwe voorzitter en een twee tal sterke Technische Commissie aangesteld.
 • Technisch jeugd opleidingsplan gemaakt door de TC.
 • Relatie versterkt met Basketbal club Bouncers voor samenwerking op Technisch gebied (cursussen, clinics, en delen van kennis).
 • De nieuwe club strategie staat op de website.
 • Een nieuwe twee man sterke sponsorcommissie aangesteld. 
 • Iemand gevonden die komend seizoen de grote clubactie gaat coördineren, hiermee kunnen we geld ophalen voor de club.
 • Toezegging van de gemeente dat we volgend seizoen gedeeltelijk kunnen trainen in de Arena. (We zijn nog in afwachting van definitieve planning, verwachting half augustus)
 • Meerdere berichten in de krant (Alphens Nieuwsblad, en de website, Facebook en Instagram nieuw leven ingeblazen. 
 • Corona protocol, buiten basketbalveldje en buiten trainingen verzorgd. 
 • Nieuwe Trainers en coaches gevonden voor U10, U12, U14, U16, U18, H2 en H1 en daarmee het volledige kader rond.
 • Jeugdclinic georganiseerd met International Arvin Slagter en Ben Ponsioen.
 • 23 aanmeldingen voor Dames basketbal voor het nieuwe seizoen.
 • Plannen klaar voor aanvang seizoen (coach clinic, scheidsrechters opleiding).
 • Sponsor pakketten opzet in de maak.
 • Diverse aanmeldingen van nieuwe leden voor komend seizoen. 
 • Pre-season heren training in de planning voor eind augustus 

De zaterdag buiten trainingen waren voor mij persoonlijk elke week weer het lichtpuntje van de week. Elke zaterdag was ik dan ook van 9:30 tot 17:00uur aanwezig. Sinds februari werk ik al thuis ivm corona, en zit de hele dag in zoom calls. De gezelligheid, de energie en de passie op de zaterdagen zorgde voor mij weer voor de broodnodige positieve energie.

Ik wil iedereen bedanken voor hun inzet in dit gekke seizoen. We zijn in staat geweest om de negativiteit die de pandemie met zich mee brengt om te zetten in iets positiefs voor de club.  Ik kijk dan ook met groot vertrouwen uit naar het komend seizoen. 

Een hele fijne vakantie! Stay healthy! Stay safe!

Groetjes,

Remco Alsemgeest (Voorzitter BV Alphia)

Leave a reply

Laatste Nieuws

Making History: Lottie Kuijt-Evers als Eerste Vrouwelijke Voorzitter!

Making History: Lottie Kuijt-Evers als Eerste Vrouwelijke Voorzitter!

Met trots kondigen wij aan: Lottie Kuijt-Evers is tijdens de ALV unaniem gekozen als de nieuwe voorzitter van BV Alphia, en ze schrijft meteen geschiedenis als onze eerste vrouwelijke voorzitter in 58 jaar! 💪 Lottie’s Journey:– Passie en Dedication: Jarenlang actief als trainer van de U8/U10, lid van de activiteitencommissie, en de drijvende kracht achter…

Een Alley-Oop naar de Toekomst: Afscheid Voorzitter, Sprong naar Nieuwe Successen!

Een Alley-Oop naar de Toekomst: Afscheid Voorzitter, Sprong naar Nieuwe Successen!

Beste leden van BV Alphia Tigers, Met een mix van emoties wil ik graag een belangrijke aankondiging met jullie delen. Na een periode van 4.5 jaar als voorzitter van onze prachtige club, heb ik besloten om terug te treden uit deze rol. Het is een beslissing die ik niet lichtvaardig heb genomen, maar ik geloof…

BVA Tigers presents: Girls Only Basketbalmiddag

BVA Tigers presents: Girls Only Basketbalmiddag

Basketbal is onverminderd populair in Nederland en ook BVA Tigers is de afgelopen jaren hard gegroeid. Omdat de meiden nog een beetje achterblijven, organiseren we een Girls-Only basketbalmiddag voor meiden van 7-18 jaar. Deze middag gaan we gezellig samen basketballen, waarbij je kennismaakt met de verschillende onderdelen van onze fantastische sport: dribbelen, schieten, verdedigen, samenspelen,…

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 week ago
BVA Tigers

🏀✨ Het Seizoen 23/24 Zit Erop! ✨🏀

Wat een fantastisch basketbalseizoen hebben we achter de rug! De meeste teams hebben donderdag hun laatste training gehad, en komende zaterdag sluiten ook de U8/U10 het seizoen af met hun laatste training.

Een enorm dankjewel aan al onze spelers, coaches, trainers, vrijwilligers en ouders voor jullie onophoudelijke inzet, passie en support. Samen hebben we prachtige momenten beleefd en zijn we als club weer een stap verder gegroeid.

Geniet van jullie welverdiende zomervakantie en rust goed uit, zodat we volgend seizoen weer vol energie en enthousiasme van start kunnen gaan! 🏀☀️

Tot snel en bedankt voor een onvergetelijk seizoen! 🙏

#bvalphia #seizoensafsluiting #bedankt #BasketballFamily #OpNaarVolgendSeizoen
... Bekijk meerZie minder

🏀✨ Het Seizoen 23/24 Zit Erop! ✨🏀

Wat een fantastisch basketbalseizoen hebben we achter de rug! De meeste teams hebben donderdag hun laatste training gehad, en komende zaterdag sluiten ook de U8/U10 het seizoen af met hun laatste training.

Een enorm dankjewel aan al onze spelers, coaches, trainers, vrijwilligers en ouders voor jullie onophoudelijke inzet, passie en support. Samen hebben we prachtige momenten beleefd en zijn we als club weer een stap verder gegroeid.

Geniet van jullie welverdiende zomervakantie en rust goed uit, zodat we volgend seizoen weer vol energie en enthousiasme van start kunnen gaan! 🏀☀️

Tot snel en bedankt voor een onvergetelijk seizoen! 🙏

#BVAlphia #Seizoensafsluiting #Bedankt #BasketballFamily #OpNaarVolgendSeizoen
1 week ago
BVA Tigers

Met trots kondigen wij aan: Lottie Kuijt-Evers is tijdens de ALV unaniem gekozen als de nieuwe voorzitter van BV Alphia, en ze schrijft meteen geschiedenis als onze eerste vrouwelijke voorzitter in 58 jaar! 💪

Lottie’s Journey:
– Passie en Dedication: Jarenlang actief als trainer van de U8/U10, lid van de activiteitencommissie, en de drijvende kracht achter het dames recreantenteam.
– Leadership DNA: Vicevoorzitter BVA sinds dit seizoen, werkzaam als vervangend lector Technische Innovaties in de Zorg (Hogeschool Rotterdam) en senior onderzoeker (de Haagse Hogeschool).
– Roots: Voorzitterschap zit in haar bloed, dankzij haar moeder die de basketbalvereniging Jumping Giants ’82 oprichtte en 10 jaar lang voorzitter was.

Haar Missie:
– Empowerment: Groei van meiden- en damesteams in elke leeftijdsgroep. Iedereen moet kunnen genieten van basketbal!
– Inclusiviteit: Een veilige en inclusieve omgeving creëren waar iedereen zichzelf kan zijn en met plezier kan basketballen.
– Community: Innovatieve initiatieven lanceren om de betrokkenheid van leden en ouders te vergroten.

Lottie’s Visie:
“Individually we are one drop. Together, we are an ocean”- Ryunosuke Satoro

Onze prachtige vereniging is de laatste jaren enorm gegroeid. Dit vraagt om een goede samenwerking en voldoende vrijwilligers om basketballplezier voor iedereen mogelijk te blijven maken. Samen bouwen aan basketball community en een positieve sportcultuur in een vereniging waar iedereen zich thuisvoelt: Samen met (jeugd)spelers, trainers/coaches, ouders, vrijwilligers en sponsoren krijgen we dit voor elkaar. Daar wil Lottie zich de komende jaren voor inzetten.
Haar strategieën om de club verder te ontwikkelen beloven een energieke en verbonden toekomst voor iedereen.

Welkom Lottie, en op naar een stralende toekomst voor BV Alphia! 🔥

#BVAlphia #FirstFemaleChair #NewEra #Basketball #GirlPower #Alphenaandenrijn #bvatigers
... Bekijk meerZie minder

Met trots kondigen wij aan: Lottie Kuijt-Evers is tijdens de ALV unaniem gekozen als de nieuwe voorzitter van BV Alphia, en ze schrijft meteen geschiedenis als onze eerste vrouwelijke voorzitter in 58 jaar! 💪

Lottie’s Journey:
– Passie en Dedication: Jarenlang actief als trainer van de U8/U10, lid van de activiteitencommissie, en de drijvende kracht achter het dames recreantenteam.
– Leadership DNA: Vicevoorzitter BVA sinds dit seizoen, werkzaam als vervangend lector Technische Innovaties in de Zorg (Hogeschool Rotterdam) en senior onderzoeker (de Haagse Hogeschool).
– Roots: Voorzitterschap zit in haar bloed, dankzij haar moeder die de basketbalvereniging Jumping Giants ’82 oprichtte en 10 jaar lang voorzitter was.

Haar Missie:
– Empowerment: Groei van meiden- en damesteams in elke leeftijdsgroep. Iedereen moet kunnen genieten van basketbal!
– Inclusiviteit: Een veilige en inclusieve omgeving creëren waar iedereen zichzelf kan zijn en met plezier kan basketballen.
– Community: Innovatieve initiatieven lanceren om de betrokkenheid van leden en ouders te vergroten.

Lottie’s Visie:
“Individually we are one drop. Together, we are an ocean”- Ryunosuke Satoro

Onze prachtige vereniging is de laatste jaren enorm gegroeid. Dit vraagt om een goede samenwerking en voldoende vrijwilligers om basketballplezier voor iedereen mogelijk te blijven maken. Samen bouwen aan basketball community en een positieve sportcultuur in een vereniging waar iedereen zich thuisvoelt: Samen met (jeugd)spelers, trainers/coaches, ouders, vrijwilligers en sponsoren krijgen we dit voor elkaar. Daar wil Lottie zich de komende jaren voor inzetten.
Haar strategieën om de club verder te ontwikkelen beloven een energieke en verbonden toekomst voor iedereen.

Welkom Lottie, en op naar een stralende toekomst voor BV Alphia! 🔥

#BVAlphia #FirstFemaleChair #NewEra #Basketball #GirlPower #Alphenaandenrijn #bvatigers

7 ReactiesComment on Facebook

Gefeliciteerd. Succes

Gooo lottie💪💪🏀

Gefeliciteerd Lottie, , veel plezier en succes gewenst. Koosje

Lottie proficiat Dootj ze de boks op Oos Pap

Gefeliciteerd Lottie!

Gefeliciteerd!!

Way to go zus!! Gefeliciteerd BVA Tigers , jullie hebben een hele goede!!

View more comments

2 weeks ago
BVA Tigers

🏀✨ **Floor Kuijt Pakt Zilver met Nederlands Team U15 tijdens Jr. NBA Finals in Valencia!** ✨🏀

De afgelopen dagen waren spannend en succesvol voor de Nederlandse U15-teams tijdens de Jr. NBA League in Valencia, Spanje. Onze eigen Floor Kuijt heeft samen met haar team een fantastische zilveren medaille behaald! 🥈

Hoewel de meiden in de finale verloren van het sterke thuisspelende Spanje, lieten ze in elke wedstrijd enorme weerstand zien en wisten ze de meeste wedstrijden te winnen. Coach Molly McDowell is trots op het team dat zij “de competitie zijn aangegaan” en waardevolle internationale ervaring heeft opgedaan. Voor veel speelsters, waaronder Floor, was dit de eerste keer dat ze op zo’n hoog niveau speelden. Het snelle en fysieke spel in andere landen is een belangrijke leerervaring voor deze getalenteerde lichting van 2009-2010.

Het team onderscheidde zich door hun lengte en atletisch vermogen, wat hen vaak de overhand gaf in de wedstrijden. Coach McDowell benadrukte dat het team ook slim speelde en op de juiste momenten het tempo uit de wedstrijd wist te halen.

Een extra hoogtepunt van het toernooi was de ontmoeting met basketballegende Dominique Wilkins! Floor kreeg een dikke high five van hem, een ervaring die ze nooit zal vergeten.

Wij zijn ongelooflijk trots op Floor en haar team voor deze prestatie. Het harde werk, de toewijding en het talent hebben zich uitbetaald. Gefeliciteerd Floor, op naar nog meer succes! 🎉💪

#JrNBA #Valencia #TeamNL #Zilver #BVAlphia #Trots #Toekomst
... Bekijk meerZie minder

🏀✨ **Floor Kuijt Pakt Zilver met Nederlands Team U15 tijdens Jr. NBA Finals in Valencia!** ✨🏀

De afgelopen dagen waren spannend en succesvol voor de Nederlandse U15-teams tijdens de Jr. NBA League in Valencia, Spanje. Onze eigen Floor Kuijt heeft samen met haar team een fantastische zilveren medaille behaald! 🥈

Hoewel de meiden in de finale verloren van het sterke thuisspelende Spanje, lieten ze in elke wedstrijd enorme weerstand zien en wisten ze de meeste wedstrijden te winnen. Coach Molly McDowell is trots op het team dat zij “de competitie zijn aangegaan” en waardevolle internationale ervaring heeft opgedaan. Voor veel speelsters, waaronder Floor, was dit de eerste keer dat ze op zo’n hoog niveau speelden. Het snelle en fysieke spel in andere landen is een belangrijke leerervaring voor deze getalenteerde lichting van 2009-2010.

Het team onderscheidde zich door hun lengte en atletisch vermogen, wat hen vaak de overhand gaf in de wedstrijden. Coach McDowell benadrukte dat het team ook slim speelde en op de juiste momenten het tempo uit de wedstrijd wist te halen.

Een extra hoogtepunt van het toernooi was de ontmoeting met basketballegende Dominique Wilkins! Floor kreeg een dikke high five van hem, een ervaring die ze nooit zal vergeten.

Wij zijn ongelooflijk trots op Floor en haar team voor deze prestatie. Het harde werk, de toewijding en het talent hebben zich uitbetaald. Gefeliciteerd Floor, op naar nog meer succes! 🎉💪

#JrNBA #Valencia #TeamNL #Zilver #BVAlphia #Trots #Toekomst

4 ReactiesComment on Facebook

Mooie prestatie en een geweldige ervaring rijker. 🏀👍🏻🏀

Wat een mooie prestatie!

Geweldige prestatie!

Wat goed. Gefeliciteerd

View more comments

3 weeks ago
BVA Tigers

Wie van onze Tigers doen meer?
#bvalphia #bvatigers #alphenaandenrijn #basketball𝐓𝐑𝐀𝐈𝐍 𝐌𝐄𝐄 𝐌𝐄𝐓 𝐎𝐔𝐃-𝐈𝐍𝐓𝐄𝐑𝐍𝐀𝐓𝐈𝐎𝐍𝐀𝐋 𝐇𝐄𝐍𝐊 𝐏𝐈𝐄𝐓𝐄𝐑𝐒𝐄 𝐄𝐍 𝐊𝐑𝐈𝐉𝐆 𝐊𝐀𝐀𝐑𝐓𝐉𝐄 𝐕𝐎𝐎𝐑 𝐍𝐄𝐃𝐄𝐑𝐋𝐀𝐍𝐃-𝐁𝐄𝐋𝐆𝐈𝐄

Aanstaande zondag 23 juni geeft oud-international Henk Pieterse, samen met enkele collega trainers, een 2 uur durende training voor basketballers vanaf 13 jaar.

Plaats: Breedtesporthal A, Sportcampus Zuiderpark in Den haag.

De intensieve training duurt van 11.30 tot 13.30 uur, waarna deelnemers naar de topsporthal gaan voor de wedstrijd Nederland-België. Ben- of ken jij iemand die altijd al met zo’n clinic mee heeft willen doen én het Nederlands team in actie zou willen zien?

Aanmelden voor de training kan bij Henk via Henk@pestmijmaar.nl. Deelname aan de workout kost 27.50 euro – dat is inclusief toegang tot de interland én een Jordan Jumpman basketballshirt.

Inmiddels hebben tientallen kinderen zich ingeschreven voor de clinic – maar er is nog plaats voor enkele andere deelnemers. Wacht daarom niet te lang en schrijf je in via de e-mail.
... Bekijk meerZie minder

Wie van onze Tigers doen meer?
#bvalphia #bvatigers #alphenaandenrijn #basketball
Meer laden

Volg de actie op het veld via insta!