Zomervakantie, een mooi moment om even te reflecteren….

Zomervakantie, een mooi moment om even te reflecteren….

Mijn eerste half jaar als voorzitter van BV Alphia. En wat voor eentje zeg! 2020 die gaat bij iedereen vast in het lijstje als een van de meest gekke, droevige en historische jaren.

We beginnen in januari met veel energie, het presenteren van een visie en een plan tijdens de ALV. Sind de eind jaren 80 zijn er niet zoveel mensen gekomen naar de Algemene ledenvergadering dus dat belooft wat goeds! Ook werd er een nieuwe ambitieuze Technische Commissie aangesteld. Zij stelde direct een technisch jeugd opleidingsplan op. Plande een coaching clinic, scheidsrechters cursus en einde jaars toernooi. Verder zijn we in overleg gegaan met de gemeente om de trainingen te verhuizen naar de Arena. Een nieuwe begroting werd hierop voorgesteld aan het bestuur en goed gekeurd door de leden tijdens de ALV in januari.

Alles was in volle voorbereiding toen in februari het Corona virus om zich heen begon te grijpen. Dit had als gevolg dat in maart al vroegtijdig de competitie moesten afbreken. Oei! Daar gingen al die mooie plannen…… en hoe pakken we die energie nu verder op? Een paar weken mochten we feitelijk niets. Toch had onze Technische Commissie iets creatiefs bedacht om lekker thuis toch wat oefeningen te kunnen doen. Twee versies van de basketbal drills werden gedeeld met de leden. Ondertussen werd de website en Facebook een beetje afgestoft. Daar mocht wel wat meer activiteit komen vonden we. 

Gelukkig mochten we medio mei weer voorzichtig naar buiten. Kinderen onder 18 mochten met veel restricties weer buiten sporten. In overleg met de gemeente kregen we het basketbal veldje toegewezen aan de Lupinesingel zodat we de jeugd van Alphen weer basketbal konden aanbieden en lekker konden laten bewegen in deze moeilijke coronatijd.

Een enorme opkomst op de eerste zaterdagen beloofde veel goeds, maar oef wat was het zwaar na weken lang niets gedaan te hebben. De trainers kregen het ondanks alle restricties toch voor elkaar om leuke trainingen te verzorgen. En de Technische Commissie had een uitgebreid en duidelijk corona protocol opgesteld zodat we konden voldoen aan alle richtlijnen van de overheid. Langzaam aan werden de restricties minder en minder en konden we dus meer en meer “gewoon” basketballen met elkaar. En het lekker ballen in het zonnetje op een buitenveldje met veel basketbal liefhebbers trok al snel het nodige bekijks. 

We besloten een banner te maken en deze op te hangen bij het veldje voor wat promotie van de club. Dit gecombineerd met filmpjes en foto’s van onze bezigheden had als positief effect dat onze website en social media kanalen steeds meer bezocht werden. Ook was dit nieuwe de lokale krant niet ontgaan. De aanmeldingen voor proeftrainingen stroomde binnen en ook kwamen er regelmatig oud leden een kijkje nemen en een praatje maken.

Omdat alle jeugdteams achter elkaar trainde gaf het ons ook de mogelijkheid om kennis te maken met de ouders van de jeugd. En wow! wat een positieve fanatieke moeders en vaders lopen er bij de club rond! Veel van hen met een sport verleden die ook nog eens zin hadden om de club een handje te helpen. 

We hebben weken kunnen genieten van heerlijk buitenbasketbal. De vibe in en rondom het veldje was geweldig positief. Super, want dit gaf niet alleen de leden die trainde een enorme boost, het gaf ook alle vrijwilligers die er veel uren in steken om het mogelijk te maken een geweldig gevoel van voldoening.

In juni hadden we opnieuw een historisch hoog aantal aanwezigen op onze eerste virtuele ALV ooit. Tijdens deze ALV werd er een update gegeven op de plannen, de ontwikkelingen rondom het corona virus en werd tevens de nieuwe club strategie gepresenteerd. Ook werd Herbert van Kampen gehuldigd met zijn 20 jaar penningmeesterschap. 

In juli mocht er weer binnen gesport worden. Maar de gemeente Alphen kon alleen nog maar de veiligheid garanderen in de Limeshal. Verder werd er voorrang gegeven aan sporten die echt alleen maar binnen konden worden gedaan. Voor basketbal was er dus in principe nog geen plek. Toch heeft de Technische Commissie nog een gaatje kunnen vinden in overleg met de gemeente om een Basketbal clinic te verzorgen. Deze werd gegeven door International Arvin Slagter en de ons zo bekende Ben Ponsioen. Dit alles ter promotie van het All Star Basketbal camp eind augustus waar veel BVA jeugd aan gaat deelnemen. Er mocht geen publiek bij aanwezig zijn dus opende we een livestream via Facebook zodat nieuwsgierige familieleden toch hun kinderen konden bewonderen tijdens dit evenement.

Op de laatste formele buiten trainingsdag had de Technische Commissie nog een leuke try-out in petto. Al jaren lang is er geen Dames team meer bij BVA. Voor komend seizoen wilde de TC eens kijken of er op een heel laagdrempelige manier Dames basketbal kon worden aangeboden. Een enthousiaste oproep naar basketballende Dames werd gelanceerd via de social media kanalen. Er werd gehoopt op 6-8 aanmeldingen zodat er iig een potje gespeeld kon worden. Maar dat er ruim 18 aanmeldingen kwamen dat overtrof ieders verwachting. 14 konden er die dag aanwezig zijn, de rest was op vakantie. Inmiddels zijn er al weer 23 aanmeldingen binnengekomen voor het volgend seizoen. Ook veel moeders van jeugdleden hebben zich aangemeld, hoe gaaf is dat?! 

En wat door de corona dus eigenlijk een verloren seizoen leek te worden hebben we met zijn allen toch weten om te buigen in iets erg positiefs! Door die paar weekjes buiten training zijn er mooie connecties gelegd binnen en buiten de club, veel ideeën verzameld, hebben zich nieuwe vrijwilligers aangemeld en is de basis gelegd voor een mooi komend seizoen.

Als we dan even kort het jaar mogen positief mogen samenvatten:

 • In januari een leuk senioren toernooi georganiseerd. 
 • Een gedeeltelijk nieuw bestuur met een nieuwe voorzitter en een twee tal sterke Technische Commissie aangesteld.
 • Technisch jeugd opleidingsplan gemaakt door de TC.
 • Relatie versterkt met Basketbal club Bouncers voor samenwerking op Technisch gebied (cursussen, clinics, en delen van kennis).
 • De nieuwe club strategie staat op de website.
 • Een nieuwe twee man sterke sponsorcommissie aangesteld. 
 • Iemand gevonden die komend seizoen de grote clubactie gaat coördineren, hiermee kunnen we geld ophalen voor de club.
 • Toezegging van de gemeente dat we volgend seizoen gedeeltelijk kunnen trainen in de Arena. (We zijn nog in afwachting van definitieve planning, verwachting half augustus)
 • Meerdere berichten in de krant (Alphens Nieuwsblad, en de website, Facebook en Instagram nieuw leven ingeblazen. 
 • Corona protocol, buiten basketbalveldje en buiten trainingen verzorgd. 
 • Nieuwe Trainers en coaches gevonden voor U10, U12, U14, U16, U18, H2 en H1 en daarmee het volledige kader rond.
 • Jeugdclinic georganiseerd met International Arvin Slagter en Ben Ponsioen.
 • 23 aanmeldingen voor Dames basketbal voor het nieuwe seizoen.
 • Plannen klaar voor aanvang seizoen (coach clinic, scheidsrechters opleiding).
 • Sponsor pakketten opzet in de maak.
 • Diverse aanmeldingen van nieuwe leden voor komend seizoen. 
 • Pre-season heren training in de planning voor eind augustus 

De zaterdag buiten trainingen waren voor mij persoonlijk elke week weer het lichtpuntje van de week. Elke zaterdag was ik dan ook van 9:30 tot 17:00uur aanwezig. Sinds februari werk ik al thuis ivm corona, en zit de hele dag in zoom calls. De gezelligheid, de energie en de passie op de zaterdagen zorgde voor mij weer voor de broodnodige positieve energie.

Ik wil iedereen bedanken voor hun inzet in dit gekke seizoen. We zijn in staat geweest om de negativiteit die de pandemie met zich mee brengt om te zetten in iets positiefs voor de club.  Ik kijk dan ook met groot vertrouwen uit naar het komend seizoen. 

Een hele fijne vakantie! Stay healthy! Stay safe!

Groetjes,

Remco Alsemgeest (Voorzitter BV Alphia)

Leave a reply

Laatste Nieuws

International Women’s Month – Gratis Basketbal voor Dames!

International Women’s Month – Gratis Basketbal voor Dames!

Dames opgelet! Het is International Women’s Month in Maart. En ook bij Basketbal Vereniging #bvatigers willen we daar speciaal aandacht aan geven.   In de gehele maand Maart nodigen we alle Dames uit om gratis een potje te komen basketballen. Iedere woensdag avond van 20:00 – 21:00 is de sportzaal aan de Verdihof open.  …

BVA Basisschool Basketbalmiddag (7 mei)

BVA Basisschool Basketbalmiddag (7 mei)

Op zondag 7 mei organiseert Basketbalvereniging Alphia Tigers een basisschool basketbalmiddag in Sporthal de Arena. Iedereen uit groep 3 t/m 8 is van harte welkom om op deze dag gratis kennis te maken met basketbal.  Basketbal is een teamsport waarbij met samenspel het verschil gemaakt kan worden, maar er ook een hoge individuele inbreng is….

ALV 1H SEIZOEN 22-23 – UNLIMITED FUTURE

ALV 1H SEIZOEN 22-23 – UNLIMITED FUTURE

Op 1 februari was het weer tijd voor onze half jaarlijkse digitale ALV. We hadden weer 30+ leden in de Zoom call die nieuwsgierig waren naar de laatste ontwikkelingen en de plannen voor het komende half jaar. De club is op stoom! De groei gaat sneller en sneller, niet alleen met leden… gelukkig ook met…

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
2 days ago
BVA Tigers

Op 7 mei vindt de BVA Basisschool Basketbaldag plaats
Voor kinderen van groep 3 t/m 8. Wil je gratis kennismaken met basketbal? Onze enthousiaste trainers staan voor je klaar! Meld je aan via onderstaande link of onze website. forms.gle/r1gr9bhjcfqhkZAY8
... See MoreSee Less

Op 7 mei vindt de BVA Basisschool Basketbaldag plaats
Voor kinderen van groep 3 t/m 8. Wil je gratis kennismaken met basketbal? Onze enthousiaste trainers staan voor je klaar! Meld je aan via onderstaande link of onze website. https://forms.gle/r1gr9bhjcfqhkZAY8
6 days ago
BVA Tigers

Lekker bezig allemaal 💪Gisterenavond werd de wedstrijd van de recreanten tegen Leiderdorp gespeeld in de Rijnstreekhal. Na een wat onwennige start, begon het in het tweede kwart goed te lopen. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Een lekkere, sportieve pot basketbal tegen een leuke tegenstander. ... See MoreSee Less

Lekker bezig allemaal 💪
1 week ago
BVA Tigers

Het is best een pittig seizoen voor Heren 1. Ambitieus schreven ze zich in voor de tweede klasse. Maar geplaagd door oa veel blessures is het toch moeilijk om aan te haken bij de top in deze klasse.

Zaterdag stond de thuiswedstrijd op de planning tegen Das Delft. Een directe concurrent in de onderste regionen van de ranglijst.

De Tigers hadden wat te bewijzen, want zij vinden natuurlijk dat ze hier helemaal niet thuis horen. En dat hebben ze Das laten weten!

Geen moment hebben ze Das in de wedstrijd laten komen. Door fanatiek te verdedigen wisten ze de wedstrijd naar hun hand te zetten en Das thuis met ruime cijfers te verslaan met 98 tegen 53 punten. Topscorer Sven had een een mooie bijdrage van 18 punten.

#bvatigers #bvatigers_h1 #vanbrusselmakelaardij
... See MoreSee Less

Het is best een pittig seizoen voor Heren 1. Ambitieus schreven ze zich in voor de tweede klasse. Maar geplaagd door oa veel blessures is het toch moeilijk om aan te haken bij de top in deze klasse. 

Zaterdag stond de thuiswedstrijd op de planning tegen Das Delft. Een directe concurrent in de onderste regionen van de ranglijst.

De Tigers hadden wat te bewijzen, want zij vinden natuurlijk dat ze hier helemaal niet thuis horen. En dat hebben ze Das laten weten!

Geen moment hebben ze Das in de wedstrijd laten komen. Door fanatiek te verdedigen wisten ze de wedstrijd naar hun hand te zetten en Das thuis met ruime cijfers te verslaan met 98 tegen 53 punten. Topscorer Sven had een een mooie bijdrage van 18 punten. 

#bvatigers #bvatigers_h1 #vanbrusselmakelaardijImage attachment
1 week ago
BVA Tigers

U14-2 blijkt lekker in hun winning streak. Dit keer was het Leiden wat over de knie ging. Ga zo door! Nog een paar wedstrijden winnen en die medailles 🥇 kunnen om! 💪
#bvatigers #bvatigers_u142
... See MoreSee Less

U14-2 blijkt lekker in hun winning streak. Dit keer was het Leiden wat over de knie ging. Ga zo door! Nog een paar wedstrijden winnen en die medailles 🥇 kunnen om! 💪
#bvatigers #bvatigers_u142
1 week ago
BVA Tigers

Met een dikke overwinning op de nummer 1 Waterdragers geeft U14-3 een duidelijk signaal af. “Die tweede plek op de ranglijst past ons niet” moeten onze jongens en meiden denken. 25 maart moeten ze opnieuw tegen de nummer 1. Kunnen ze dan de koppositie overnemen? #bvatigers #bvatigers_u143 ... See MoreSee Less

Met een dikke overwinning op de nummer 1 Waterdragers geeft U14-3 een duidelijk signaal af. “Die tweede plek op de ranglijst past ons niet” moeten onze jongens en meiden denken. 25 maart moeten ze opnieuw tegen de nummer 1. Kunnen ze dan de koppositie overnemen? #bvatigers #bvatigers_u143

Volg de actie op het veld via insta!