Basketball jeugdtrainer/coach zijn, daar krijg je nu echt energie van!

Basketball jeugdtrainer/coach zijn, daar krijg je nu echt energie van!

De trainer/coach heeft een ontzettend belangrijke rol binnen het basketball. Hij of zij is niet alleen een rolmodel voor spelers, maar heeft ook een voorbeeldfunctie richting de vereniging, ouders, arbitrage en de tegenstanders.

Trainers & coaches maken vaak een onuitwisbare indruk op sporters. Hun invloed reikt namelijk verder dan alleen de sporttechnische ontwikkeling. Ook op de sociale en persoonlijke ontwikkeling van (jonge) sporters is het gedrag van een trainer of coach van grote invloed. Denk aan een aanmoediging, compliment of een corrigerende opmerking. Of een duwtje in de juiste richting met een persoonlijke kwestie.

Het is een fantastisch gevoel om (jonge) sporters onder jouw vleugels te zien ontwikkelen en groeien.

Maar ook de ontwikkeling die jezelf doormaakt als trainer en/of coach is groot, je leert bijvoorbeeld hoe je het beste een training kunt voorbereiden, hoe je de sporters het beste kunt begeleiden (individueel/team), etc etc.
Je kunt een leven lang profteren van de competenties die je als trainer en/of coach hebt ontwikkeld. Deze competenties zijn enorm waardevol voor je eigen ontwikkeling/ontplooiing als individu maar komen ook zeer zeker in het bedrijfsleven van pas, het is een prachtige aanvulling voor op je C.V.

Natuurlijk word je niet zomaar in het diepe gegooid, de technische commissie zal je actief begeleiden in 1 op 1 gesprekken, het geven van groeps clinics en bij interesse zorgdragen voor opleiding en certifcering. Ook komen alle trainers/coaches een aantal keer per seizoen bij elkaar om te evalueren.

Lijkt het jou leuk om alleen of samen een jeugdteam te trainen en/of te coachen, neem dan contact op met de technische commissie: commissie@bvalphia.nl

• Wij zijn nog opzoek naar (een) trainer(s) voor de U10 (recreatief) en voor de U14.

◦ U10 traint een keer per week op zaterdagochtend.
◦ U14 traint twee keer per week, op dinsdagavond en donderdagavond.

Je kunt uiteraard ook met ons contact opnemen voor eventuele vragen of suggesties. Met sportieve groet,

Vincent Alvares en Esther Alsemgeest – Chang Technische commissie BV Alphia

Leave a reply

Laatste Nieuws

Joshua maakt debuut op landelijk niveau, en hoe!

Joshua maakt debuut op landelijk niveau, en hoe!

Ook Joshua heeft begin dit seizoen de overstap gemaakt naar het landelijke niveau. Hiermee is hij de derde jeugdspeler die in korte tijd een mooie stap maakt. Joshua maakt de stap naar de Bouncers waar hij verder intensief begeleid zal worden in zijn ontwikkeling. Kort voordat we überhaupt nog van Corona hadden gehoord kwam Joshua…

Lid worden kan nu vanaf 6 jaar.

Lid worden kan nu vanaf 6 jaar.

Onze sport is populairder dan ooit! Steeds vaker krijgen we de vraag van ouders van kinderen in de leeftijdscatagorie 6-7 jaar (groep 3 / Klas 1) of hun kinderen al van start kunnen gaan met basketbal. En om te voldoen aan deze vraag hebben we de volgende stappen ondernomen. Vanaf heden trainen ook onze jongste…

BV ALPHIA GROEIT 2X ZO GROOT IN 2 JAAR TIJD!

BV ALPHIA GROEIT 2X ZO GROOT IN 2 JAAR TIJD!

Wie had dat gedacht toen we ruim 2.5 jaar geleden onze nieuwe strategie uitwerkte met het hernieuwde bestuur. Een strategie die invulling gaf aan de nieuwe club cultuur, de sportieve ambities en hoe we samen onze doelstellingen gaan bereiken. Met een kleine groep gepassioneerde vrijwilligers zijn we 2.5 jaar geleden gestart met het nieuw leven…

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 days ago
BVA Tigers

Recreanten hadden een leuke wedstrijd in de planning. Heel stoer oude tijden herleven door center court te spelen in de Rijnstreekhal. Helaas bleek de tegenstander letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. #bvatigers #meanoldmanHelaas, wat onwennig en te gehaast gespeeld. Scores liepen niet naar verwachting. Defensief ook niet op orde. Maar wel lol gehad. Leuke wedstrijd!
Met enorme dank aan Milton (tafelen), Marcus (ref) en Roderick (coach) en uiteraard de supporters!
... See MoreSee Less

Recreanten hadden een leuke wedstrijd in de planning. Heel stoer oude tijden herleven door center court te spelen in de Rijnstreekhal. Helaas bleek de tegenstander letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. #bvatigers #meanoldman

Comment on Facebook

Lars van Ommeren Geoff Oosterbaan Gerb En Zeg het de volgende keer even, dan kom ik ook zeker kijken..

Lars van Ommeren Gerb En waar waren jullie?

View more comments

2 weeks ago
BVA Tigers

U14-1 moest vorige week hun meerdere erkennen in Cobranova. Maar deze week konden ze revanche halen tegen de Jumpers uit in Den Haag. Met een dikke overwinning werd de nare nasmaak van vorige week snel weggespoeld. Een knap herstel van deze dames & heren! #bvatigers #bvatigers_u141 ... See MoreSee Less

U14-1 moest vorige week hun meerdere erkennen in Cobranova. Maar deze week konden ze revanche halen tegen de Jumpers uit in Den Haag. Met een dikke overwinning werd de nare nasmaak van vorige week snel weggespoeld.  Een knap herstel van deze dames & heren! #bvatigers #bvatigers_u141
2 weeks ago
BVA Tigers

U12-1, powered by #oosterbaandistributie , werkt aan het doelsaldo en staat nu bovenaan in de competitie. Ga zo door allemaal 👏 #bvatigers #bvatigers_u121 ... See MoreSee Less

U12-1, powered by #oosterbaandistributie , werkt aan het doelsaldo en staat nu bovenaan in de competitie. Ga zo door allemaal 👏 #bvatigers #bvatigers_u121Image attachment

Comment on Facebook

Toppertjes! 💪🏽🏀

Kanjers!!

View more comments

2 weeks ago
BVA Tigers

U16-1 voegt opnieuw een monsterscore toe aan het rijtje overwinningen. De concurrentie liet van het weekend punten liggen en dus vestigen ze zich bovenaan de ranglijst 💪 #bvatigers #bvatigers_u161 ... See MoreSee Less

U16-1 voegt opnieuw een monsterscore toe aan het rijtje overwinningen. De concurrentie liet van het weekend punten liggen en dus vestigen ze zich bovenaan de ranglijst 💪 #bvatigers #bvatigers_u161
Load more

Volg de actie op het veld via insta!