Trainersclinic door Ben Ponsioen

Trainersclinic door Ben Ponsioen

Beste spelers en ouders van jeugdspelers,

Binnen onze vereniging zijn er spelers met een schat aan ervaring, die basketballen al jaren met veel plezier. En we spreken regelmatig ouders van jeugdleden die ook een basketbalverleden blijken te hebben. Basketbal is dan ook de leukste sport die er is
En omdat basketbal zo’n leuke sport is, willen wij jullie de mogelijkheid bieden om hier meer over te leren.

Iets leren doe je het beste bij een meester. Dan kom je vanzelf uit bij Ben Ponsioen (http://www.dutchbasketballacademy.com/ben-ponsioen.html#). Niet alleen is Ben een toptrainer en heeft hij meerdere nationale jeugdteams onder zijn hoede gehad, hij is al ruim 35 jaar bondsopleider. In die rol heeft hij +/- 250 trainer/coaches opgeleid.

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het in zijn werk gaat in het trainersvak? Waarom kies je voor bepaalde oefeningen en hoe bouw je een training op? Hoe zorg je voor groei en verbetering? Met welke randzaken heb je te maken? Dit is je kans om een kijkje te nemen in de keuken en te leren van de meester!

Wij gaan binnenkort een trainers clinic organiseren. Op de clinic leer je de basisvaardigheden voor het geven van een training. Afhankelijk van de samenstelling van de groep, wordt de inhoud van de clinic bepaald. Na de clinic bepalen we of er behoefte is aan een eventueel vervolg.

Dus ben je nieuwsgierig naar het trainersvak? Niet alleen de huidige trainers en coaches, ook alle spelers en hun ouders zijn uitgenodigd om mee te doen met deze clinic. Aanmelden kan door een mail te sturen aan commissie@bvalphia.nl.

Wegens het Corona virus uitgesteld, maar aanmelden dat je interesse hebt kan nog steeds!  Datum en locatie worden nog bepaald.

Met vriendelijke groet,

Vincent Alvares & Esther Alsemgeest-Chang Technische Commissie BV Alphia commissie@bvalphia.nl

Leave a reply

Laatste Nieuws

Joshua maakt debuut op landelijk niveau, en hoe!

Joshua maakt debuut op landelijk niveau, en hoe!

Ook Joshua heeft begin dit seizoen de overstap gemaakt naar het landelijke niveau. Hiermee is hij de derde jeugdspeler die in korte tijd een mooie stap maakt. Joshua maakt de stap naar de Bouncers waar hij verder intensief begeleid zal worden in zijn ontwikkeling. Kort voordat we überhaupt nog van Corona hadden gehoord kwam Joshua…

Lid worden kan nu vanaf 6 jaar.

Lid worden kan nu vanaf 6 jaar.

Onze sport is populairder dan ooit! Steeds vaker krijgen we de vraag van ouders van kinderen in de leeftijdscatagorie 6-7 jaar (groep 3 / Klas 1) of hun kinderen al van start kunnen gaan met basketbal. En om te voldoen aan deze vraag hebben we de volgende stappen ondernomen. Vanaf heden trainen ook onze jongste…

BV ALPHIA GROEIT 2X ZO GROOT IN 2 JAAR TIJD!

BV ALPHIA GROEIT 2X ZO GROOT IN 2 JAAR TIJD!

Wie had dat gedacht toen we ruim 2.5 jaar geleden onze nieuwe strategie uitwerkte met het hernieuwde bestuur. Een strategie die invulling gaf aan de nieuwe club cultuur, de sportieve ambities en hoe we samen onze doelstellingen gaan bereiken. Met een kleine groep gepassioneerde vrijwilligers zijn we 2.5 jaar geleden gestart met het nieuw leven…

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 days ago
BVA Tigers

Recreanten hadden een leuke wedstrijd in de planning. Heel stoer oude tijden herleven door center court te spelen in de Rijnstreekhal. Helaas bleek de tegenstander letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. #bvatigers #meanoldmanHelaas, wat onwennig en te gehaast gespeeld. Scores liepen niet naar verwachting. Defensief ook niet op orde. Maar wel lol gehad. Leuke wedstrijd!
Met enorme dank aan Milton (tafelen), Marcus (ref) en Roderick (coach) en uiteraard de supporters!
... See MoreSee Less

Recreanten hadden een leuke wedstrijd in de planning. Heel stoer oude tijden herleven door center court te spelen in de Rijnstreekhal. Helaas bleek de tegenstander letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. #bvatigers #meanoldman

Comment on Facebook

Lars van Ommeren Geoff Oosterbaan Gerb En Zeg het de volgende keer even, dan kom ik ook zeker kijken..

Lars van Ommeren Gerb En waar waren jullie?

View more comments

2 weeks ago
BVA Tigers

U14-1 moest vorige week hun meerdere erkennen in Cobranova. Maar deze week konden ze revanche halen tegen de Jumpers uit in Den Haag. Met een dikke overwinning werd de nare nasmaak van vorige week snel weggespoeld. Een knap herstel van deze dames & heren! #bvatigers #bvatigers_u141 ... See MoreSee Less

U14-1 moest vorige week hun meerdere erkennen in Cobranova. Maar deze week konden ze revanche halen tegen de Jumpers uit in Den Haag. Met een dikke overwinning werd de nare nasmaak van vorige week snel weggespoeld.  Een knap herstel van deze dames & heren! #bvatigers #bvatigers_u141
2 weeks ago
BVA Tigers

U12-1, powered by #oosterbaandistributie , werkt aan het doelsaldo en staat nu bovenaan in de competitie. Ga zo door allemaal 👏 #bvatigers #bvatigers_u121 ... See MoreSee Less

U12-1, powered by #oosterbaandistributie , werkt aan het doelsaldo en staat nu bovenaan in de competitie. Ga zo door allemaal 👏 #bvatigers #bvatigers_u121Image attachment

Comment on Facebook

Toppertjes! 💪🏽🏀

Kanjers!!

View more comments

2 weeks ago
BVA Tigers

U16-1 voegt opnieuw een monsterscore toe aan het rijtje overwinningen. De concurrentie liet van het weekend punten liggen en dus vestigen ze zich bovenaan de ranglijst 💪 #bvatigers #bvatigers_u161 ... See MoreSee Less

U16-1 voegt opnieuw een monsterscore toe aan het rijtje overwinningen. De concurrentie liet van het weekend punten liggen en dus vestigen ze zich bovenaan de ranglijst 💪 #bvatigers #bvatigers_u161
Load more

Volg de actie op het veld via insta!